Märkligt mandela tände eld

Skrev i går kring Mandelas 91 födelsedag och Mandeladay samma dag, plötsligt skrev en massa människor om Mandela som terrorist. Om ANC behandling av medlemmar som hoppade av och som givetvis var Mandelas fel. Jag råkade fråga var den socialdemokratiska internationella solidariteten tagit vägen…

Jag har skrivit om orättvisor inom det sociala, kränkningen av vanvårdsgruppen,  Maria Larssons som jag tycker  bristande kompetens på sin ministerpost, med mera, men inget har väckt mer debatt än Mandelas födelsedag och hans person. Jag tycker det är starkt av en person att kunna engagera så många männiksor världen över till insamling till verksamhet som omfattar kampen mot HIV/AIDS i Afrika, fred och demokrati. Det var väl knappas Mandelas fel att sydafrikanerna drabbades av HIV eller???

Men när vi sitter i Sverige o rynkar på näsan, glömmer att väpnad kamp varit den enda vägen för många så ställer jag mig i kön o grattulerar Mandela, tillsammans med regeringsfolk världen över, Obama i USA, FN och miljoner andra. För att Mandela inte nådde hela vägen fram kan vi aldrig lägga på honom. Mandela säger ungefär som ”det är vi som måste medverka till förändringarna” om det är möjligt i Sydafrika att nå det som Mandela så hett traktade efter, givet men det kommer att ta tid. Kolonialismen är betydligt äldre än demokratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s