Politikens porrbrudar

Mötte en väninna ikväll som sa himmel, jag har så svårt för Maud Olofsson, hon ger mig rysningar.

Oj, sa jag, instämmer, hon är allt som jag avskyr, Oempatisk, metallisk, kylig och brister i humanism. Jag vill normalt inte misskreditera kvinnor som kommer upp sig, men Maud Olofsson är för mig inget feministiskt jämställdhetsalternativ. Om hon vore man, sa min väninna skulle hon räknas till maschomännen… Ja det ligger något i, tänkte jag och funderade för Margret Thatcher, ståldamen i England, men jag håller med Maud Olofsson är strået vassare. Egentligen varför måste kvinnor som kommer upp sig vara antingen eller. Ta Filippa Reinfeldt söt, kanske vacker och prydnad för statsministern. Hon har blivit tidningarnas nya utvikningsbrud men klädd i festkläder, dräkter och trevliga fritidskläder. Så nämns lite förstrött att hon är politiker och chef för landstinget, men jag upplever henne som Mauds motsatts…en politisk porrbrud. Herregud en järnlady a la Norrbottens järn och politikerstrippan Filippa Reinfeldt. Är det idealen vi skall kavla ut till dagens unga tjejer…var finns jordnära Gudrunmänniskor. Som vågar prata om alkoholproblem, kvinnomisshandel, våld i relationer, politisk orättvisa.mm och ändå vara oerhört vacker. Ja jag tycker Gudrun är vacker, snygg och parant. En kvinna som vågar vara sig själv utan manus och föreställningar från media om hur de skall uppträda. Finns det dresserade apor, jo även inom politiken. Jag gillar Mona Sahlin för att hon är stockholmstjej som vågar slåss i motvind, jag gillar Ylva Johansson, som politiker för att hon är rakryggad, stark och kunnig OCH snygg.

Jag gillar Margaretha Winberg för att hon har integritet och åsikter. Jag gillar Anitra Steen för att hon är duktig och kunnig och alltid framträtt proffsigt. Oj det blev bara vänsterskvinnor…måste leta bland borgarna. Jo jag gillade Batongmormor, moderaternas justitieminister Astrid Kristensson, för att hon var ärlig och rak. Jag gillade centerns Karin Söder, ödmjuk och varm med förmåga till empati. Slog på duktiga kvinnor inom Centern, hittade bara Maud Olofsson är det en tillfällighet att centern dödat sina kvinnliga föregångare.

Jag tycker om Kristina Axén Olin för hennes förmåga att se människan även inom politiken och sig själv. För att hon visar ödmjukhet och värme och märkligt nog ingen av kvinnorna tillhör min politiska falang men jag tycker om dem för att de är oförställda utan behov av att vara politiken porrbrudar.

När jag jobbade inom gymnasiet försökte jag förklara för de snygga och ärligt talat mycket söta tjejerna att det finns mer än utseende och ständiga leenden, att skönhet kan mixas med medvetenhet, intelligens, styrka och självkänsla som tjej/kvinna. Att vara duktig inte bara MVG utan att ha kunskap och kunna prata om livet utanför shoppingcentra och modebutiker. En del förstod andra sa rent ut att vara lite kvinnligt dum leder ganska långt.

Berlusconi hjälper fram vackra flickor med hjälp av sex, många av den har kanske förmåga att klara den karriären ändå men låter sig köpas av sämsta kund. Var finns självkänsla, stolthet och okränkbarheten hos de här kvinnorna? Politikens utviknings- och porrbrudar blir snart lika vanliga som inom showbiz, vad du kan, vad du förstår, utbildning, kunskap, stolthet är begrepp som vissa kvinnor begraver i jakten på att komma fram på utseende och f.d. glamourliv. Är det den här gruppen som skall medverka i beslut om vår miljö, vår sociala välfärd, jämställdhet och andra viktiga frågor i världen. Är det kvinnor som låter sig köpas till att tycka enligt makten därför att de hamnat där med hjälp av korruption eller.

Jag går inte så långt att Jag lägger Filippa Reinfeldt i den här sektorn, men veckotidningarna är inte intresserade av hennes sjukvårdspolitik, åldringssyn, syn på alkoholfrågan utan bara om hur hon bakar kakor, om hon vill ha sladdbarn och allmänt vara en perfekt kvinna i ett borgligt samhälle där skattefinansierad hemhjälp tar hand om vardagen, chauffören kör barnen till rätt skolor samtidigt som Nallebjörnen Reinfeldt sorgögt poserar vid sin evigt leende Filippa.

Morgondagens kvinnliga politiker måste kanske plockas ur porrkalendern för att få ordentlig uppmärksamhet, för kvinnor med sunda åsikter, frågeställningar höger eller vänster räcker inge längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s