Regeringen satsar på inkompetens

Nu är det klart jobbcoaching för 3 miljarder direkt i fickorna till mer eller mindre sk företag. Arbetslösa skall alltså för en fortsatt minimumersättning drillas av företag som inte klarar sin egen verksamhet. Är det inte skrattretande. Det värsta är att den arbetssökande måste lär sig köra bil i livets skola, lyssna på sin egen orkester. Hur förnedrande skall det inte vara för den som söker jobb.

Min fråga till regeringen är var finns alla jobb som de sk coachande företagen skall ta fram?

De som inte ryms vad händer med dem?

Vad är skälig lön för att leva på sitt arbete? Skall det vara telemarketingföregtag som betalar beroende på hur mycket man säljer etc? Skall det vara en lön som räcker till mer än hyran?

Jag har under den tid som regeringen pratat om att försörja sig själv aldrig fått ett svar var skälig ersättning för arbete ligger. Skall det vara samma som A-kassan ca 14 000 i månaden innan skatt?

Varför använder man inte 3 miljarder till att utbilda dem som behöver! Ger seriösa företag pengar så att de kan utbilda sina anställda! Det måste finnas andra sätt än att hålla konkursmässiga tjänsteföretag under armarna med skattemedel. Men å andra sidan den borliga regeringen har ju gjort det till en utmaning att skänka bort verksamhet som sedan finanserias med skattemedel.

Mitt förslag till arbetslösa är: Bojkotta arbetsförmedlingen och regeringens coacher. Gå samman och skapa egna grupperingar för att söka jobb. Jag tror nämligen mer på de arbetslösas förmåga att hitta lösningar än en glad liten gubbe i TV som utan att veta vad arbetslös är uttalar sig om att han skall bidra till att stärka de arbetslösa. Min förhoppning är att hela projektet havererar så att folk förstår att byta regering vid nästa val. Vad som helst måste vara bättre än det här.

Ett svar till “Regeringen satsar på inkompetens

  1. För den som är ekonomiskt oberoende är det enkelt att bojkotta AF. Men för den som vill ha hyra o mat betalt får nog snällt finna sig i vad A-kassorna beslutar om att lyda.Det är desperation som styr idag. Det finns inga jobb att söka för den som inte har specialkompetens, inga jobb att få för den som utförsäkras ur sjukförsäkring o A-kassa. Men genom att coacha o ordna jobbsökarkurser flyttar man mentalt problemet från strukturerna till individen. Vilket är mindre frustrerande för politiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s