blogg hinder för arbete eller…?????

När jag undervisade i data brukar jag tala om internets evighet. Det vi skriver på nätet skvalpar runt som ett aniaraskepp och våra ord, åsikter, tankar förevigas på ett sätt som vi aldrig kunnat drömma om.

Google där snart sagt alla människor finns med, borde troligen vara en personsökare, arbetsgivares bästa motor för att veta allt om den de anställer. Själv brukar jag googla på mitt namn för att se var och hur jag finns. Är man osäker på att inte finnas är google bästa exempel på att du finns och existerar, också efter din död.

Som barn växte jag upp med att politisk uppfattning var en privatsak, idag kan man via Google ganska lätt definiera var människor står politiskt. Det innebär att jag liksom många andra vänsterbloggare är lokaliserade och den arbetsgivar som inte vill ha en politisk aktivt debatterande vänsterperson på sitt företag har god hjälp av Google. I mitt fall torde snart hela arbetsmarknaden vara stängd eftersom jag konsekvent kritiserar den politik som kommer att återskapa klassamhället.

Så  i valet mellan yttrandefrihet och att tiga still skall den som söker drömjobbet tillhöra den senare gruppen. Jag tror ingen har tänkt på vilken offentlighet människor får via nätet. Sitter du med i en styrelse så finns du på Google om föreningen har en hemsida.

Å andra sidan skall vi tiga om orättvisorna för att vara bekväma för arbetsgivarna, kommer vi att få ett samhälle där debatten tystnar och människor skräms till tystnad i utbyte mot jobb. 

Min dator gick sönder häromkvällen, inlämnad och troligen svindyr att laga.Kom på att gamla iMac kusinen till Dasslocket stod i ett hörn, Fick fart på den och även om jag är orolig över ekonomi, jobb och morgondagen är jag glad att den fungrar så jag i vilket fall kan skriva.

Nu är det snart sovdags, men skall skriva på Arvidfalk innan. Ses  blåbärsskogen, vilket slår mig att om arbetslösa tvingades plocka bär, skulle facket vakna och kräva marknadslöner. Men nu har vi asiater som utnyttjas av både arbetsgivare och facket.

Ett svar till “blogg hinder för arbete eller…?????

  1. hehehe Du är för skön!Long time, no seeing!? Vi håller till vänster syster! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s