Vision ja men Lena Mellin Nej

Lena Mellin analyserar den rödgröna gruppens framträdande i Agenda och AB:s opinionsundersökning ger stora röda minus för gruppens framträdande. Tidigare har jag skrivit att Lena Melin aldrig någonsin tillskrivet Socialdemokratin eller deras samarbetspartners någon form av ”beröm”. Frågan är om hon inte borde skriva i en mer öppet borglig press där hon kan lyfta fram Alliansen som sina favoriter.

Lena Mellin hänvisar till bristen på besked och ja, jag kan instämma i att de program som gruppen lyfter fram saknar visioner men det innebär inte att hela tiden komma med negativa bokstäver. Det som saknas idag är ett media som också skriver om opositionen utifrån deras möjligheter och förslagsvis också ideer om vad som kan lyftas fram för att stärka korten.

När det gäller allmänheten vore det nästan chockerande om det skulle varit positiva omdömen, eftersom troligen merparten av alla sk röstande inte ens såg Agenda och med andra ord gav sina omdömen utifrån vad de tycker om respektive ledare som person.

Några gånger har Mona Sahlin blixtrat till, som i Almedalen och i Kungsträdgården på den rödgröna dagen. Visserligen fanns det inga visionära ideer, men det visade att bakom den nertonade Mona finns en eld som sällan ges möjlighet att tända fullt ut.

Som vänstersympatisör skulle jag vilja se mer av ett visionsland där den nuvarande ekonomiska traditionen vävs samman med en stark ide om att också värna det offentliga samhället och de svaga grupperna. Att man skulle våga ta steget ut och Lova konkreta förbättringar för ensamstående föräldrar, socialt utsatta och äldre. Där man skulle våga öppet lova att dagens pensionärer inte behöver sänkt pension utan höjd och där pensionärer utlovas något mer än bara socialbidragsnormen.

Jag skulle vilja se en vision om utbildning där de duktiga ges sin chans men också de mindre duktiga och skoltrötta. Där man formar en skola så att alla får utvecklas utan att behöva känna stressen av att inte för studen vara lika duktiga som sina kamrater, men väl ha chansen att visa det senare och på sitt eget vis. En skola med alternativ för de utslagna, de skoltrötta för att de skall komma tillbaks.,

En vison om att höja skatten för att vi skall få en sjukvård värd namnet, där inte människor klumpas ihop i korridorer och tvättrum. Där döende patienter göms bakom skärmar i sjukhuskorridorerna i ett land som skulle kunna ha världens bästa sjukvård. En vision om att lova att skattemedel inte skall användas för att täcka riskkapitalens räntor och skulder utan där skatten går till hela folket.

Varför skall Sverige som enda land i världen skänka bort skattemedel till det privata kapitalet?

Inte ens USA marknadsekonomins förlovade land skulle komma på att subvensionera privat industri med skattepengar, men i Sverige är det försvarbart utifrån att kan man ge en bra skola, sjuk- och åldringsvård och gå med vinst är det okej. Vem har mediamässigt granskat i grunden och lyft fram hur det egentligen fungerar i de privata utbildningsbolagen! Överskottet inom sjukvården hamnar i fonder i skatteparadis! Är det verkligen så att svensken i gemen tycker att detta är bra, eller är det bristen på högljudd journalistik, politiska ideer som gör att svensken tycker det är bättre med 300 i plånboken än att deras äldre anhöriga ges en värdig vård och omsorg.

Alliansen lovade massor av saker som sjösattes snabbt efter valet. Inte minst utarmningen av sjukförsäkringen och A-kassan. Svält gör ju att konstnärer producerar var ett gammalt talessätt. Är det så att sjuka och arbetslösa blir mindre av varje för att de inte har råd att bo kvar i sitt hus. För att de måste sälja ut ägodelar för att överleva. Blir samhället bättre för att Alliansen vill sänka lönerna och Centern avskaffa LAS? Blir människor mer upplyfta av att mötas av snorkiga socialsekreterare som ifrågasätter deras liv in i minsta detalj för att de skall få hjälp med ca 3 000 kr i månaden för mat och uppehälle!

Som politisk frontfigur finns det mängder av frågor att skapa visioner kring, människor vill inte höra återupprepning av Alliansens budskap i annan färg, de vill höra något nytt något som ge löften och som gör att de vågar lita på en rödgrön regering med Mona Sahlin i spetsen. Vässa till dig Mona, våga brinna och våga ge visioner.

 

Ett svar till “Vision ja men Lena Mellin Nej

  1. PÅ´ROM IGEN! DE ANDAS!***KRAMIZ***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s