Alliansens lagar orsak till skuldfälla för arbetslösa

Utförsäkrade från sjukkassan men ändå sjuk. Arbetslös men a-kasseersättningen dröjer. I det nya Sverige lär sig svensken att arbetslöshet, sjukdom och ålderdom är skamligt och givetvis självförvålllat Tant Klara 80 får faktiskt se till att dö så att vi kan sänka skatten för familjen Reinfeldt o CO,

Sjukdom är numer relativt, man ska se till hur stor procent av människan om kan arbeta. Den svårt skadade mannen med amputerat ben, vänster arm i gips uppmanas vänligt men bestämt att hitta ett jobb som kan skötas med höger hand. Så längde du kan rulla stolen, äta själv och arbeta med höger hand är du fullt frisk att sköta ett jobb.

Stina 32 gravid med risk för missfall, uppmanas av sin läkare att vila. Två tidigare missfall har gjort Stina rädd. Försäkringskassan tycker emellertid att vare sig missfall, för tidig förlossning eller komplikationer i samband med graviditet är så allvarligt. Nej tacka det kvinnorna i alliansen har för länge sedan slutat föda barn.

Några handikappade eller andra utsatta ryms inte i en högerregering och knappast någon av deras medlemmar har väl vänner och bekantar som är utsatta för deras sjuksystem eller åtminstone inte beroende av det

Arbetslös men kom inte o tro att du skall ha någon ersättning. Ja som du kan leva på och inte är det så viktigt att pengarna kommer när hyran skall betalas. De som beslutat har aldrig och kommer aldrig att hamna i Arbetslös situation. Där håller nomeklaturen varandra om ryggen, En rödgrön regering ser givetvis till att de gamla kollegerna inte hamnar på gatan eller på obestånd. Vågar lova att Maud Olofsson skulle bli ambassdör, om hon lär sig engelska eller landshövding,

Allt medan socialsekreterare uppmanar sina bidragstagare att skaffa skulder och skita i räkningarna, kämpar A-kassans anställda på för att få slut på de ständigt växande högarna. Nytt lagförslag från 1 juni (alliansens) om en helt ny beräkning som tar en vecka extra per a-kassesökande gör att många arbetslösa kan få vänta långt in i november innan de får pengar, det är vad alliansen kallar anpassningsförsäkring. På Lärarnas A-kassa sa man det behövdes 100 anställda till för att komma i fas. Men man får inte anställa fler än vad som redan gjorts. – Vi får tacka regeringen för extraarbetet o tyvärr blir det du som arbetslös som får betala, svarade min kontakt på A-kassan.

Lagförslaget innebär att tid som ersatts med sjuklön och de pengar som betalats ut i sjuklön ska medräknas i underlaget för arbetslöshetsersättning. Sjuklönen får räknas för de månader som innehåller minst 50 timmars förvärvsarbete, vilket gäller även de som fått ersättning från Försäkringskassan. Genom denna lilla underfundiga ändring, KAN DU få lägre ersättning från A-kassan än tidigare. I Det gamla systemet var det din årslön som avgjorde men när du är sjuk får du ju sammantaget lägre lön. Alliansen har hittat vägen till att sänka A-kassan bakom ryggen på oss.

Den andra lilla saken är att man genom att begära in papper från försäkringskassan kan kolla att du som utsatt inte lurar till dig pengar. Detta är min spekulation.

Därmed borde väl staten vara skadeståndsskyldig. Tänk omvänt, du får för mycket pengar av A-kassa eller Försäkringskassan? Du ombeds att omedelbart betala in, i annat fall går ärendet till indrivning. Staten har inte motsvarande skyldighet till enskild medborgare.

Intressant är att se de europeiska mjölkbönderna som hellre vattnar åkrarna eller skänker bort mjölken än säljer till usla priser. DET är riv i europeerna, de är varmblodiga. Det är dfärför vi svenskar aldrig kommer att platsa mentalt i EU. Vi anpassar oss och tackar. Just nu hyllar/litar svenska folket på Reinfeldt, trots att enskilda får det sämre, sjukvården blir sämre, allt mer privatiseras, skattemedel finansierar privat kapital….allt bugar och tackar vi för…i utbyte mot 250 kr i skattesänkning, mer jobbavdrag och så liten gotteknapp till mormor Agda, 100 kr mer av gararamtipensionen. Min mamma sa alltid ”bah 150 kr mer i månaden, det är ungefär vad prisökningar, fördyringar etc äter upp, sa hon visade svart på vitt att det faktiskt blev minus eller åtminstone inte mer än tidigare.

Fjärran den svensk, som oborstat protesterar, men jag hyllar till viss mån ungdomar som förstår och ser problemen, som vägrar acceptera dem…som gör som de franska bönderna inte häller ut mjölken men väl slåss för vad de tror på. Vi andra sitter där o ler åt uppkomlingar som i sann Olofssonanda startat egna företag, bloggbella, bloggmaud. blondintroll, gynningskrik…o tycker att entreprenörSverige utvecklas. Lägg ner industrin och in med fler bloggbellor och avknoppade statliga och kommunala verksamheter.

Men inte jag…jag gillar Daniel W, Mikael mfl reclaimare, planka.nurepresentanter, för en ny vänster. Leve Revolutionen och den döende kampen

 

Ett svar till “Alliansens lagar orsak till skuldfälla för arbetslösa

  1. Som vanligt är Du så vass så man misstänker att knivegget kommer farandes igenom skärmen vilken sekund som helst! Du är oemotståndlig o gör som jag gör på min Blogg, tar upp saker som berör så många i tysthet och Du har min största ELOGE för DITT enträgna arbete för RÄTTVISAN! Fight them! ***KRAMIZ***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s