Aftonbladets ankor

Får Mona Sahlin ha ett privatliv! Nej tycker naturligtvis Aftonbladets s.k politiska kommentatorer som kritiserar hennes resa till Bindefedlts 50 års fest. Är det en ny Tobleroneaffär som försöker startas av medlemmar inom socialdemokratin som aldrig tyckt om Mona. Märkligt att AB inte hade med både integrationsministern Nyamko Sabuni och kyrkominister Lena Adelsohn Liljeroth innan de försökte hänga Mona Sahlin. Och märkligt nog sjönk nyhetsvärdet på webben radikalt när det kom fram att hon inte var ensam ”politiker” men inte ett ont ord om Lena Adelsohn Liljeroth eller ens ifrågasättande.

Aftonbladet har verkligen blivit ankeborgsbladet, Anna Anka blev deras stora rubrikplåster, hoppas att inte Arne Anka ansedd komiker och skådespelare i Sverige inte förknippas med denna Aftonbladiska Anka. Att ge rubrik åt tre blonda kvinnor, som tyvärr ger alla blonda även intelligenta sådana, bilden av att blonda svenskor är blåsta är att skapa pressankor av dignitet.

Nu är läsarna klokare än tidningens redaktionella ledning och tycker att Mona Sahlin får göra vad hon vill på fritiden – om hon själv betalar – vilket trots allt visar att fler svenskar har större nyans i sitt tankesätt än sk politiska skribenter på Aftonbladet. Jag kan förstå att Lotta Gröning bytte till Expressen även om det inte är min favorittidning heller.

Veckans medialäsning är med andra ord under bältet, inte minst när Göran Hägglund dristar sig till att låta som en socialdemokratisk ideolog som pratar om att folk har diskussioner om att få vardagslivet att gå ihop och inte bryr sig om politik eller kultur. Fler av dessa middagsdiskussioner skulle troligtvis handla mer om möjligheten att gå på bio, teater eller utställningar om inte vardagen överskuggades av uppsägningar, ersättningar för arbetslöshet som ev tvingar människor att gå från hem och hus, eller sjukersättningar som man aldrig blir berättigade till för att alliansen bestämt vem som är sjuk och vad sjukdom är. I den situationen förstår jag att kulturen inte är nummer ett vid middagsbordet, men att Göran Hägglund underkänner svenska folket så grovt är förklenande, nedvärderande och borgligt övermod.

Nu får vi alla njuta, ja vi som har lön, av ytterligare skattesänkningar. För människor som jobbar besöker inte sjukvården, har inte bistånd från samhället och riskerar inte att bli arbetslösa. Allstå kan vi konsumera lite till, fler pattvskärmar, fler resor på kredit och lite mer krogbesök. Men akta er när jobbet försvinner, eller tänker ni inte så långt! Den skattesänkning som alliansen presenterar berör den lilla grupp som sitter säkert i sina jobb. Men många av svenska folket saknar jobb, riskerar bli av med jobbet andra har aldrig haft chans att komma in på arbetsmarknaden. Pensionärer får 120 kr mer i månaden, min mamma sa att varje sk höjning av pensionen åts upp av kostnadsökningar och blev minus, hennes beräkningar kommer att stämma även nu.

I Ankeborg har vi aldrig haft så stora klasskillnader som nu, aldrig haft mer vad vi kan kalla arbetarklass och ändå vill alliansen påstå att vi går mot ett samhälle där var och en bestämmer själv. Nästa val om de vinner innebär att man får fri lejd att avskaffa samhällsservice i utbyte mot skattesänkningar. Under tiden som verkligheten springer ifrån oss kan Ankeborgstidningarna fortsätta med Anna Anka, Mona Sahlins privatliv och andra triviala nyheter. Det är synd att vi inte har en enda tidning i Sverige som sysslar med seriös debatt och seriös nyhetsbevakning värd ordet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s