Anka mot Melody Gardot

Såg den otroligt duktige Skavlan på TV, det har blivit ett måste. I fredags hade han en samling av gäster som var både spännande och intressanta. Men de mest intressanta Melody Gardot och Jay-Z kom i skymundan av den mediaupphausade Anna Anka. Det hade varit intressant att se dialogen mellan Jay-Z och Melody som på sätt och vis hade liknande livsöden. Jay-Z som hade så otroligt varma ögon och sätt att prata om sig själv utan anspråk på att vara diva eller stor på sig. Hur han oerhört intresserat lyssnade när Melody berättade om sin väg tillbaks till livet och en av de bättre sångerskor jag hört på länge. Hennes resa handlar om kamp och vilja. Det kändes en aningen malplacerat att gästen Anna Ankas enda bedrift är att hon gift sig med Paul Anka, sagt vissa regisserade uttalanden i TV för att skapa debatt. En tjej vars enda tillgång verkar vara kroppen, äktenskap i Hollywood. Utöver intervjun med Skavlan hade hon heller inte mycket att tillföra i diskussionerna mellan Melody, Jay-Z och Henrik Schyffert.

Tidningarnas återgivning av lördagens Skavlan lämnade Melody Gardot därhän, hade hon varit värd några ord på nöjessidorna eller i tv-spalterna.

Det som får mig att fundera är vad Skavlan tänker bakom den leende masken när han intervjuar. Jag kan känna en viss saknad av empati i rösten beroende på temat för intervjun. Melody och Jay-Z var visserligen inte sentimentala eller gråtmilda, men det är väl en viss skillnad mellan att vara ett hårsmån från döden och att vara uppgift i Hollywood.

Ett annat fenomen är kändissveriges hantering av Anna Anka, enligt pressen stod de kvinnliga artisterna i kö för att få hälsa på och umgås med Anna Anka. Är självaktningen så låg bland kvinnliga artister att de måste höja sitt värde genom att få vara nära en person som troligen aldrig kommer i närheten av deras artistkonst. Och ett arbete som de utvecklat via talang och tuffa insatser. Men kanske skall vi inte alltid lyssna på tidningarna eller…

Har precis streamat fram Melody Gardot på Spotify och njuter av henne, vilande ligger Jay-Z och väntar. Den tiden då jag lyssnade på Paul Anka var under min raggartid när Diana spelades på vinyl i epformaterade skivspelare i jänkarna. Skrapet var lika framtonande som sången och ibland hoppade nålen fram och halva låten försvann. Märkligt att Anna Anka sa att maken var känd för låten Diana, han borde rimligtvis gjort några till..men i ärlighetens namn jag visste inte ens att My Way var skriven av honom, eftersom den förknippas så starkt med Frank Sinatra.

Nyss inkommen från promenad med mina hundar, funderar över varför Axel även kallad gråsossen, alltid bajsar med ena benet i luften, alltså på tre ben.

4 svar till “Anka mot Melody Gardot

  1. Hahahaha! Kvack kvack! hahaha!Gråsossen måste ju ta sats vettja!Love U

  2. Håller med.. Varför kan inte svensk media ge mer uppmärksamhet åt sånna fantastiska och beundransvärda människor som Melody Gradot istället! jag måste även få säga att hon var verkligen något helt annat Melody.. en sån härlig röst även när hon pratar, så ödmjuk och sårbar! En sån otrolig aura som utmärkte sig kring henne så fort hon började tala.. MÄKTIGT! Jag satt iallafall som trollbunden och det såg ut som att hela studion gjorde detsamma! Otroligt behaglig människa, man såg nästan igenom hennes själ.

  3. Som om jag skrivit det själv 🙂

  4. det har var en hojdare tycker jag sjalv i efterhand…ibland fungerar spraket battre an vantat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s