full fart på sälj ut sverige

Precis när S-kongressen startar i Älvsjö säljer Stockholms Landsting ut tio av sina folktandvårdscentraler till ett privat IT företag. Det är ju känt att sk penningintressenter utan intresse för målgruppen bara ser en möjlighet att tjäna pengar. Apoteken, folktandvården, sjukvården, åldringsvården och med fyra år till kommer vi att ha privata fängelser, entreprenörer som tar hand om socialtjänsten och i slutänden ett samhälle där vinster går i privata fickor istället för till återinvestering. Den Rödgröna gruppen har chans att göra något åt detta, åtminstone stoppa att vinsterna handlar i snika privatkapitalfickor, så att de går tillbaks till folktandvården etc.

De borgliga säljer inte ut (23 miljoner) för tio av folktandvårdens kliniker i Stockholm, för att det är bra för dig och mig utan för att man inte vill ha ansvar och egentligen inte bryr sig om hur det drabbar medborgarna i samhället.

Sverige är det enda land i Europa där man rear ut offentliga företag och människor till privat kapital med stöd av skattemedel. Inte ens USA kapitalismens högborg skänker bort skattefinansierade objekt gratis.

Men tyvärr stockholmare är ju borgliga så länge de inte drabbas av problem. Den dag de förlorar bostad, riskerar förlora sina barn till socialvården, blir beroende av samhällets förnedrande välgörenhet kommer också de att vakna. Jag skrev tidigare när skiten stänker på borgarnas dörr då reagerar de också, men då blir det egoismen som talar om just de blev utsatta för orättvisor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s