A-kasseersättning kan dröja lääänge…!

 Enligt IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen finns det ingen yttre tidsgräns för när ersättning till arbetslösa skall betalas ut från det att personen lämnat in sina kassakort. Det innebär i teorin att en arbetslös kan få vänta i princip hur länge som helst på att få sina pengar.

Inget annat system skulle tillåta att lönen betalades ut lite godtyckligt när arbetsgivaren ansåg sig ha lust att betala. A-kassorna har inte bara fått en ökad arbetsbelastning utan också mer byråkrati. Varje litet skrymsle i den arbetslöses liv skall granskas. För vad! Är arbetslösa mer kriminella än arbetande medborgare.

Därför rekommenderar A-kassorna sina medlemmar att gå till socialvården. Och under tiden som de nagelfar min person, tar socialtjänsten över sin granskning.

Gud nåde om du har lite smycken eller arvegods från gamla mormor. Nämn det inte. Göm det. Glöm till den dag du får jobb eller A-kassa. För socialtjänsten kräver att du säljer och pantsätter allt och lite elakt kanske de till och med tycker du skall sälja din kropp om du är kvinna. Har man redan sålt sin stolthet och blivit psykiskt våldtagen av socialtjänsten är den andra delen relativt enkel. By the Way det är inte bara att gå till socialtjänsten, också där är det väntetider. I Stockholm tar det mellan två till tre veckor att få en tid för socialt bistånd. Sedan ytterligare några dagar till beslut.

“Ekonomiskt bistånd är ingen försäkringsförmån utan det är alltid individuellt beviljat, säger Kristina Grape, enhetschef för socialförvaltningen I Rinkeby-Kista. Sedan i våras har hon märkt en ökad tillströmning av personer som måste vänta på sina pengar från försäkringskassan, alfa-kassan och a-kassan. “

“Många som har vänt sig till oss är helt desperata, säger hon. När äntligen pengarna från A-kassan kommer tar socialtjänsten tillbaks det de lånat ut under förnedrande former. I sämsta fall är vi tillbaks ekonomiskt på ruta ett.”

När vi sedan granskar det som kommit från A-kassan finner vi ganska snabbt att ersättningen inte motsvarar antalet dagar du varit arbetslös. Det utgår 7 karrensdagar men du får betalt för 5 som arbetslös.

Råkar du sedan arbeta lite timmar då och då, kan A-kassan betrakta det som halvtidsjobb och då får du reducerad ersättning efter 75 dagar. Förklaring: Jobbar du tre dagar  en vecka får du inte ersättning för de dagar du inte jobbar. Med andra ord se till att vara arbetslös.

Andra förbud är att läsa. Promenera, gå med hunden, skriva böcker, titta på TV och roa sig på helgen. För allt detta är sådant om gör att du inte står till arbetsmarknadens förfogande. I det gamla Sverige ägdes du av arbetsgivaren när du är arbetslös ägs du av A-kassan.

På tal om det träffade jag en av de “lyckligt” lottade som fått en coache. Han sa att aneldningen att han gick dit var för att coachen var okunnigare än den arbetssökande.

Socialförvalningen I Stockholm Stad anser också att den socialbidragsmottagare som vill ha hjälp måste gå till jobbsökarcentrum. Där skall  man oberoende om man kan eller ej lära sig söka jobb. Skriva CV och andas in spritångorna från missbrukarna.

På den nu pågående S-kongressen i Stockholm sa Mona Sahlin I sitt inledningsanförande att A-kassan skall återstillas till 80 procent av lönen. Det är en viktig insats, men det vore bättre att avbyråkratisera A-kassan så att ärendena går snabbare. Motionerna handlar om slopande av karensdagar och just återställande av ersättningen.Att minska förnedringstillståndet på socialbyråerna och arbeta för att ge människor det människovärde  som så högtidsfullt sjungs om I Internationalen.

På tal om det har jag nu bloggat under hela min arbetslöshetstid, vilket enligt A-kassan är en olaglig handling.  Jag glömde ju ett förbud, arbetslösa har inte rätt att skriva eller blogga utan är det enda undantaget från Grundlagsskyddade rättigheter.


 

Ett svar till “A-kasseersättning kan dröja lääänge…!

  1. Bra! Vare sig Du är arbetslös eller sjuk, får Du blogga, för det kan innebära att Du kan föra Din talan vidare och det är det farligaste brott Du kan begå, den att berätta sanningen, att utförligt beskriva hur det ruttna Sverige och dess Översittare beter sig och behandlar den enskilde medborgaren… AJA BAJA OCH FY PÅ DIG! :DSkriv mera, Vera! Det är ett bra sätt att demonstrera…Kram på Dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s