Ja hur var det med att kasta sten i glashus…Littorin!

Alliansregeringen gjorde stort nummer av hur människor lurade försäkringskassan, utnyttjade A-kassan och samhället. Miljoner försnillades under S-regeringen enligt Alliansen. Men hur är det nu då? Miljarder försnillas till lycksökare som kallar sig jobbcoacher och som får närmare en miljon om året för att inte göra något alls. Därtill är det en stor grupp människor med tvivelaktigt förflutet.

Jag har i två omgångar raljerat över coacherna, blev erbjuden av AF i Liljeholmen, men tackade nej. Har inget större förtroende när en tjänsteman lämnar över till en amatör. Det kanske beror på förmedlarna är lika stora amatörer som de coacher man anlitar. Hit tills jag har inte nått min sk kontaktperson vare sig per telefon eller vid besök och inte blivit uppringd.

Littorin vägrar att själv svara på kritiken och det som AB lyft fram, uttalandet från hans pressekreterare säger mer om Littorin än om historien i sig ”Det finns alltid en risk att kvalitén drabbas när ­volymen ökar så fort, säger Littorins pressekreterare Karolin A Johansson”. Nu vet ni budskapet, snabbt och slarvigt med skattemedel är tillåtna när Alliansen skall skapa jobb. Hur många har fått jobb med hjälp av de sk coacherna hit tills, mig veterligt ingen. Alla säger ganska samstämt att det är en bluff och slöseri. Arbetsförmedlingens ledningsstab svarar lika undermåligt som Littorins,  ”Upphandlingen som vi har gjort prioriterade kanske mångfalden på bekostnad av kvaliteten”. Och…. som ungdomarna säger…

Och sedan när prioriterades mångfalden inom Alliansen, hit tills har det mesta gått till storbolagen vad gäller försäljning av gemensam egendom. Vilken dj….a mångfalde är det man pratar om?

1 00 miljoner kronor hit tilldags. Pengar som troligen skulle gjort mer nytta genom höjda A-kassor, mer stimulans inom utbildning för arbetslösa. Det är möjligt att svenska folket fortsätter hylla, Reinfeldt och Moderaterna också nu, för den som inte är arbetslös berörs ju inte av fiaskot och de får ju dessutom skattelättnader. Solidaritet och kollektiv omsorg är ord som är dammiga och sorgkantade numer.

Men om man betänker att Staten lånar pengar till skattesänkningar, kastar 3 miljarder i sjön så måste åtminstone jag i egenskap av medborgare börja fundera över hur man sköter ekonomin. Inom sjukvården är det förbjudet med kvacksalveri, det finns en lag mot detta och många naturläkemedelsföretag och sk naturläkare har råkat illa ut. Oseriösa företagare kanske också borde falla under samma lag… eller….!

Om detta hade gjorts av en S-regering hade pekfingrarna från opositionen inte räckt till, men nu är det förvånansvärt få både från opositionen och inom Alliansen som uttalar sig. Maud Olofsson är det det här du menar med att satsa på företagandet i Sverige… i så fall har du lyckats oerhört väl. Alla nya sk företag i Sverige har tillkommit med hjälp av skattemedel. Om man räknar skolförsäljningar, apoteken, statliga företag, utsourcing av verksamhet och nu coachsatsningen så torde andelen nya företag te sig stort under er tid.

Tyvärr vill jag säga att insatsen genom AF förstört marknaden för seriösa coacher, varav några som jag känner. Ingen människa vågar under överskådlig tid engagera en coach av rädsla för att det är en lycksökare. Grattis Alliansen till ett strålande arbete.

 

 

 

 

Ett svar till “Ja hur var det med att kasta sten i glashus…Littorin!

  1. Lägg ner AF per omgående och låt Manpower, Proffice osv sådana som förstår sig på saker fixa det istället. AF är in instution och inget annat. dom har inte skaffat ett enda jobb till någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s