splittra sossarna

Alliansen har föreslagit Margot Wallström till en hög tjänst inom FN. Erbjudandet kan ses som smickrande att vara med och göra det bättre för kvinnor världen över. Men samtidigt kan man inte låta bli att fundera över om det inte är en smart manöver att ta bort en viktig pelare för socialdemokraterna inför valet. Med Margot borta ur bilden försvinner ett av de starka vallokomotiven inom SAP och det vet också den borgliga gruppen om.

För Margot är det givetvis smickrande att av en borglig regering bli rekommenderad till ett sådant jobb, en given fortsättning på en redan etablerad  internationell karriär. Det som kan avgöra är självklart familjen, men också för den kan det te sig lockande att fortsätta bo utomlands.

Vilka blir reaktionerna från Mona Sahlin när detta smält in. Än så länge är det tyst från både Margot och Mona, men någon reaktion eller svar måste vi vänta oss ganska snart. Väljer Margot FN jobbet blir det ett tungt lass för socialdemokraterna, Alliansen kan hänvisa till att man faktiskt tar hand om också socialdemokrater som blir formellt arbetslösa. Nåväl spännande lär det bli att se vad som händer.

 

Ett svar till “splittra sossarna

  1. Det luktar politiskt rävspel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s