Carin Jämtin besökte Aspuddsbadet – utan livvakt

Idag kom rivarna till Aspuddsbadet. Typiskt nog hette företaget Destroy AB, välrenomerade och en hög av seriösa samarbetspartners på hemsidan. Så seriöst var det dock inte i verkligheten då en av deras chaufförer försökte köra över en av badvakterna på gatan. Händelsen ledde till anmälan med mängder av vittnen. Strax efteråt åker en annan representant förbi och skrek spräng badhuset. Så seriöst var det företaget. Strax efter 14-tiden lämnade de bygget bakvägen i samlad tropp efter dagens värv. En som kan riva och såg hur de rev ifrågasatte om någon av dem arbetat som rivare någongång. På hemsidan kan man läsa lite tänkvärdheter  från Tony som hyllar klimatmötet i Köpenhamn ifrågasätter Obamas rätt till fredspriset och att män och kvinnor med makt måste fatta beslut om miljön.
”På torsdag kommer Obama till Oslo för att ta emot Fredspriset.
Undar hur han tänker.
Själv tycker jag att de skulle kännas konstigt.” Ha de gott,- Tony ”Den levande kalkylatorn”

Tony ifrågasätter däremot inte Stadshusets metoder att lura och köra över Aspuddsborna i diskussionerna kring badhuset. Genom en kupp med ABC (SVT) fick två ur den nybildade ekonomiska föreningen träffa Madeleins Sjöstedt idag måndag, hon måste blivit märkbart chockad över att det inte var två hulliganer utan två ytterst propra och respektabla tjejer som lämnat tonåren sedan länge. Mötet gav inget nytt mer än att Madeleine kontaterade att den nybildade föreningen inte har några pengar på banken.

Det intressanta var sedan att läsa Madeleine Sjöstedts blogg med vilken hon kommunicerar med medborgarna för att slippa träffa dem, där hon skriver att ”målet med mötet var att…” ungefär som hon tagit initiativ till detta möte. Nu var det ju inte så utan medborgardemokratin fick utövas med hjälp av massmedia. Men eftersom Madeleine censurerar inläggen på sin blogg, hävdar att occupanterna från Liljeholmsbadet hotar henne, att det skulle bli en ny Göteborgsbrand i Badhuset när det var festival förra helgen så har hon för länge sedan tappat sin trovärdighet.

Carin Jämtin besökte badgänget utan livvakt och lyssnade noga till vad de medverkande hade att säga och lite skämtsamt sa hon att om de river och vi vinner valet kan vi bygga upp badhuset igen, det kanske blir billigare än att reparera. Hur det än blir nu har Socialdemokraterna varit på plats. mijöpartiet har politiker som är aktivister nu saknas bara vänstern….

Det slår mig att det knappas kan vara intressant för borgarna att driva valpropaganda i Aspudden och inte heller ha valstugor där. I så fall skulle jag nog klistra väggarna fulla med budhusaffischer och påminna dem om deras bravader. Föresten sa någon vilket jag tror är nära sanningen att kommunen vill bygga punkthus på platsen där det nu finns ett rivningshärjat badhus, ett punkthus på 6 eller 8 våningar vilket förstör utsikten för kringliggande bostäder.

Måste ge lite eloger till dialogpoliserna som kom till badet idag måndag på uppmaning från de sk occupanterna, de var inte glada åt sina chefers agerande att inte hålla dem informerade om utvecklingen på badet och att halva stockholms poliskår skickats dit utan att de fått information. Skillnad  i utbildning märks, dialogpoliser är engagerade intresserade och besitter empati, till skillnad mot den grupp som ”lyder order till varje pris”. Ok polisen skall göra sitt jobb, men varför i helvete måste det ta flera timmar när det är stökigt i mitt bostadsområde innan de kommer, om de kommer alls. Snart börjar nyårssmällarna igen vilket brukar starta vid den här tiden och pågå till januari månad ut.

Lyssnar parallellt medan jag skriver på konserten från Debaser i Stockholm och Khaled även kallad  King of Rai. En form av den orientalska musikens svar på Mikael Wiehe, vacker och innehållsrik lyrik. Vilken passande avslutning på dagen. Nu skall jag vila så jag kan gå till Aspuddsbadet i morgon bitti. Många kämpande har stått där dag och natt, barnfamiljer, pensionärer, ungdomar.

Riv beslutet inte Aspuddsbadet.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s