borgligt hån mot de svaga

Det går bra att kräva att människor som varit sjuka och nu utförsäkras skall gå till Arbetsförnedringen för att få hjälp till nytt jobb. Det låter ju bra. Men samtidigt finns det människor om är fullt friska som söker mellan 100-200 jobb i veckan som inte får jobb, vad är då oddsen för en person med kronisk värk som kommer att stanna hemma till följd av sjukdomen från sitt eventuellt nya jobb? Eller som bara finns på jobbet för att hon/han inte orkar uträtta något. De borgerliga politikerna skriver i dagens Aftonblad att de städar efter socialdemokratin, hur många gånger har vi inte hört det ordet, städa efter? Det är bekvämt att lägga ansvaret på andra och inte se sin egen del i problemet. När enskilda gör fel är ansvaret deras, en som missar en myndighets order, har eget ansvar för den försummelsen som slutar med böter eller annan represalier. Men mydigheter och politiker klarar sig galant genom att skylla på andra utan att behöva ta ansvar.

”Att arbeta handlar om så mycket mer än en lön. Arbetskamrater, gemenskap kring fikabordet och att veta att man behövs gör att människor växer och mår bättre. En familj kanske får råd att åka på semester och någon som länge stått utanför kan dela vännernas berättelser om arbetsveckan som gått”. Utdrag ur artikeln (http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6260571.a) Nej arbete handlar ju inte om lön för den som redan är välbetald och vet att hon/han aldrig hamnar i en situation där de saknar inkomster. vilket inte Cristina Husmark Pehrsson, Sven Otto Littorin och Per Schlingmann aldrig hamnar i. Fortfarande har ingen borglig politiker gett svar på vad som är godtagbar lön för ett arbete. ”En familj kanske får råd att åka på semester”, redan idag har många som arbetar inte råd att åka på semester.

En utförsäkrad som ibästa fall får ett halvtidsjobb är piskad att skaffa ett heltidsjobb. Efter 75 dagar med A-kassa försvinner rätten till deltid eller halvtid. Den som inte kan gå upp i tid på grund av sjukdom, eller inte får fler timmar på sitt jobb tvingas då sluta jobbet för att bli arbetslös. Kretsgången av att ha människor ambulerande på arbetsmarknaden kallar de borgliga för ha människor i jobb för att känna egenvärde.

Det finns självklart inga enkla lösningar för människor som är sjuka lika lite som det finns för den som varit arbetslös länge, men att straffa ut dem ur försäkringssystemet skapar en större press på socialtjänsten och det är finns liknande krav att människor skall skickas på meningslösa sysselsättningsterapier inom Arbetsförmedlingen, för att de skall få ekonomiskt bistånd. jag skulle vilja se oppositionens förslag till hur man vill lösa problemen med sjukskrivna, arbetslösa och andra som har svårt att få fäste på arbetsmarknaden. De kanske inte har alla lösningar men de kastar inte ut människor på gatan.

 

5 svar till “borgligt hån mot de svaga

  1. Mumlans Ränder

    Jag skulle vilja se hur det ska finansieras.Precis som du säger har jag inte råd att åka på semester fast jag jobbar heltid med hyfsad lön.

  2. Bra skrivet ! Visst är det ett vansinne det som sker nu ! Egentligen helt obegripligt, och dessutom dåligt genomfört.Jag är själv drabbad och arg, och försöker ge ord på detta.

  3. Jättebra inlägg, håller med dig i varenda stavelse. Tycker också att debatten om VILKA jobb de utförsäkrade ska kunna få är väldigt låg, för att inte säga obefintlig. Jag har själv varit arbetssökande men trots att jag är både frisk och hyfsat duktig på det jag gör har jag inte ens blivit kallad till intervju. Regeringen gör det lätt för sig med genom att lägga hela ansvaret för den egna situationen på varje individ. Självklart vill merparten av oss vara självförsörjande, men det måste finnas förståelse och stöd för den som en eller annan anledning inte kan. Har hört hårresande historier om hur man jagat döende människor för att få ut dem på arbetsmarknaden. Det ger mig otäcka associationer till Tyskland på 1930-talet.Och om man nu bedöms kunna arbeta en viss del, säg 25 procent vilket många möjligen kan klara av. Men var finns jobben? Som du skriver finns det ju inte ens jobb till friska, hur ska en sjuk person som sannolikt kommer att drabbas av hög sjukfrånvaro kunna få ett jobb?Myndigheterna bollar människor mellan sig som nån slags leksaker och ingen tar ansvar. Man kan inte rå för att man blir sjuk eller arbetslös men det är precis som att man får skylla sig själv om man har den dåliga smaken att råka illa ut.Jag löste mitt eget problem med att starta eget. Är jättefattig på pengar men har något annat som jag värdesätter mycket högre. Jag är fri, slipper kontrolleras och jagas av myndigheter som kräver det omöjliga av mig. Trots att det ekar i plånboken för det mesta har jag aldrig mått bättre. Samtidigt lider jag med dem som råkat i klorna på fascisterna…

  4. Alliansen försöker bara få dem att räta på ryggen och rycka upp sig; det mår väl alla bra av.

  5. Borgarna= Folkmord= Etnisk rensning i klartext.Undrar vad de tycker och känner då de inser att de tagit livet av alla städare och barnflickor och måste börja städa efter sig själva?Tänker de sätta kärringen/gubben mellan knytnäven och spisen då?Nej, visst ja! De har ju råd att skaffa nytt! Tänkte inte på det…VIDRIGT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s