Ett kallt samhälle med brutna löften

Elisabeth är förbannad. Jag har berättat om henne tidigare, om kampen mot socialförvaltningen i Liljeholmen, rätten till insatser enligt LSS och inte minst mänsklig respekt och värme. Elisabeth överklgade avslaget om hjälp till ny bostad till Länsrätten och fick rätt. Men Socialtjänstens två representanter sa att visst men Elisabeth skulle adrlig acceptera de erbjudanden hon fick. För det är självklart man kan erbjuda det sämsta i vetskap om att personen säger nej för att sedan säga vi har gjort allt vi kan från socialförvaltningens sida.

Sedan fick Elisabeth veta i Länsträtten högt inför rådman och nämndemän att hon fått klagomål på störningar från sina grannar. Vid kontroll i verkligheten visade det sig ingen av Elisabeths grannar hade haft något att klaga på. Det slår mig att människor som Elisabeth som alltid måste slåss för sin existens gentemot myndigheter är en form av dagens moderna slagpåsar för det offentliga samhället. Det vore ju en katastrof om Elisabeth skulle vinna sin kamp, hur många skulle då inte börja slåss för sina rättigheter. Det är lite som badhuset i Aspudden, medborgare får inte vinna hur skulle det se ut om fler började ställa krav. Vi lever i ett kallt system och i ett kallt socialt klimat där vi knuffar tillbaks människor till 30-talets jonsamhälle.

Såg att man skall dra ner verksamheten på Byrån för hemlösa män, ta bort metoduvecklare och praktiksamordnare på Maria Ungdom totalt skall 123 människor inom den sociala sektorn bort i Moderatstyrda Stockholm. Jag minns när de vann valet, vilka löften om satsningar inom sociala sektorn som utlovades. Återigen väljarna glömmer vad som sägs av politikerna och den välsituerade gruppen i centrala Stockholm bryr sig knappast om de socialt utslagna. O det är ju inte den senare gruppen som skall befolka en stad i världsklass.

Ett svar till “Ett kallt samhälle med brutna löften

  1. Ja, det är ett kallt Sverige vi lever idag. Kan ge ytterligare ex. Det Fria Sällskapet Länkarna har fått lagt ner ett par sällskap i Stockholmsområdet. Detta i allianstyrda stadsdelar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s