Hallå Reinfeldt lite frågor till dig

Under tre år har arbetslinjen hyllats i alliansregeringen. Alla skall jobba helst till de läggs i kistan och självklart till vilken liten lön som helst. Det är inte ersättningen som ger glädjande statestik utan andelen sysselsatta. Om de sedan inte kan försörja sig på sitt arbete är inget som Alliansregeringen talar om.

Vi skall satsa på ungdomar så att de kommer ut i arbetslivet. Självklart anser jag. Men ideerna går i sär om vilka metoder som skall användas. Maud Olofsson tycker att låga löner för ungdomar är en väg, avskaffande av trygghetslagarna och anarki på arbetsmarknaden delar hon med Folkpartiet. Det nya arbetarpartiet Moderaterna tycker dock att man inte skall röra trygghetslagarna och att facket skall ha makt eller var det delaktighet. Fackligt maktspråk var länge sedan jag hörde och såg, numer flirtar facket med alliansregeringen för att hålla ordning på arbetarna.

Moderaterna är lite smartare än Maud och John B, de underminerar facket bakvägen genom att höja A-kasseavgifterna så att människor tvingas välja mellan A-kassan eller Facket. Sedan avvaktar man nästa val där de förväntar sig vinna, och där ett krav givetvis blir från såväl FP som C att inskränka arbetsrätten och som man då säger ja till.

När det gäller ungdomsarbetslösheten har det varit rätt tyst från Moderathåll, det mest flagranta förslaget som inte ens fått några rubriker i media är att ungdomar inte skall ha sjukersättning innan de arbetat i minst tre månader. En intressant tanke om en ungdom blir sjuk och inte orkar uppfylla kraven från Försäkringskassan att jobba trots att man är sjuksjuk, det senare är mitt nya ord för mer än sjuk i den nya friskhetslinjen. Friskfrisk är de som jobbar trots att snoret rinner, hjärtat gör dubbelvolter, nerverna ligger på utsidan, har konstanta sömnproblem och jobbar för vilken skitlön som helst.

När det talas om att alla skall jobba, har jag alltid ställt frågan hur vi löser det med alla alkoholister och drogmissbrukare, uteliggare mfl som inte kan omfattas av arbetslinjen. En grupp som ingen arbetsgivare vill ha ens om de får betalt. En annan grupp är de som gått över 55 strecket och söker jobb med bakgrund i kompetens, arbetsmoral och helt fria till arbetsmarknadens förfogande. Den gruppen som jag numer själv tillhör får artiga brev om att tack för er ansökan men jobbet har tillsatts av annan sökande.

Vad gör vi Reinfeldt med alla dem som inte arbetsmarknaden vill ha och som ratas av olika skäl? Jag har en bra lösning som jag tror både C och FP kan köpa, ättestupan. Det är en mildare och mindre smärtsam lösning än att kasta ut folk från både A-kassa och sjukförsäkring.

En annan fråga som ingen har svarat på är. Varför accepteras inte att människor jobbar deltid, timmar och har möjlighet till A-kassa när de inte får jobb. Är det inte bättre med människor som jobbar några timmar då och då när möjlighet ges än att gruppen slutar helt och lever på A-kassa. I alliansSverige hadlar det om allt eller inget. Nej inte riktigt, cansersjuka och sjuksjuka skall få ha sin sjukpenning kvar. Alla andra skall slussas över till A-kassan och de som inte har rätt till A-kassa får den fantastiska ersättninge av 900 kronor i månaden. Säga vad man vill om Sverige nog får vi alla vad vi var och en behöver.

Nu till de frågor ingen inom Alliansen har besvarat eller ställts inför tidigare:

Var går gränsen för godtagbar ersättning för arbete?

Vem skall betala för den som inte kan leva på sitt jobb?

Varför är det så fult att arbeta timmar eller sk deltid och har rätt till A-kassa för den tid man inte får något arbete?

Varför skall pensionärerna betala skattesänkningar och förmåner för dem som arbetar?

Varför kräver inte alliansen att alla löntagare i arbete måste spara till sin pension?

Visste ni att ungdomar under 30 år ytterst sällan är aktiva pensionsspare?

Varför får inte människor som arbetat ett helt liv njuta av sin ålderdom och göra det de inte hunnit eller kunnat tidigare, som att resa, gå barfota på sandstranden, leka med barnbarnen ja helt enkelt få vara fria?

Hallå där Reinfeldt och Maud mfl ni kan väl svara på några sk vanliga frågor från vanligt folk.

 

 

6 svar till “Hallå Reinfeldt lite frågor till dig

  1. Maria de Suède

    Du tror de kommer att svara dig?De reagerade ju inte ens på att EU-kommissionen fick brev av mig och att de Sean också blev informerade om detta. De tre aporna. Fortsätt att skriva, låt oss göra våra åsikter lästa och hörda. Bonne nuit

  2. nej har inte trott ett ögonblick att de svarar eller ens läser vad andra sidan tycker. vare sig du eller jag är särskilt viktiga för att e skall vinna valet, tyvärr.

  3. Jag läste första stycket och redan där ledsnade jag för jag har inte hört en enda alliansföreträdare nämna att man skall jobba tills man läggs i kistan. Vore lite bra om du hade källanvisning till ett sådant påstående, för hur skall man annars kunna ta det här inlägget på allvar?

  4. faktum är att man vill höja pensionsåldern till 70 alltså att människor skall jobba längre. det innebär i mina ögon att allt färre kommer att kunna njuta av ålderdomen och den marginellla pensionen. mitt sätt att skriva är också sk ironi och man bör kunna konsten att läsa mellan raderna. som fri skribent kan jag avstå från källor och använda mitt tyckande utifrån det jag vet fritt. Allt jag skriver har en faktisk grund, det gäller att läsas tidningar, se nyheter och vad som diskuteras. tyvärr är socialdemokraterna inne på samma befängda ide att höja pensionsåldern men jag tror de får backa på det.

  5. Fantastiskt bra inlägg! Jag kan inte säga annat än att jag instämmer med dig rakt av! Tumme!

  6. det underlättar för den som förstår under- och mellatoner inom musik och i att läsa. tack du och alla ni andra som kommer med kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s