Vad vilja politiken….

I dagens Aftonblad spekuleras kring vem som vinner valet 2010. Aftonbladet kär den lätta varianten, Reinfeldt contra Mona. Man utgår ifrån att valet handlar om två personer och inte innehåll i en politisk rörelse. Att tidningarna ids lägga ner enkäter på vem som gillar Mona alt Fredrik i en tid när allt handlar om att sjuka måste få ha sin ersättning, arbetslösa möjlighete att överleva på sin A-kassa och pensionärer slippa köpa kattmat till middag. Att marginaliserade och dem som lever på gatan, i kvartar, missbrukar, ungdomar med problem måste ges andra möjligheter än nedskärningar inom den sociala sektorn såväl centralt som lokalt.

Att inte behöva svara på frågor och inte behöva tala om vardagens vedermödor eller presntera obehagligheter kan få oss alla att bli populära. Fredriks framgång är inte hans statsmannamässiga ansvar utan hans brist på ärlighet och öppenhet om var han stör i de frågor som Alliansen driver och vill driva. Detta lämnar Fredrik över till sina slavar sk allianspartners. Skulle frågan ställas mellan Mona och Maud kanske utfallet blev annorlunda trots allt. Sorry Maud, det är inte rollen som kvinna som fått dig att ramla utan din politiska gärning.

Samhället styrs av partier och partiers önskningar och i undantagsfall av ideologier, idag är det mer ideolog inom borgligheten än inom  den rödgröna fraktionen. Där är man livrädd för att stöta sig med medelklassen i villor, bostadsrätter i STockholm och andra större städer, medan deras verkliga väljare arberare och utsorterade mfl inte ens diskuteras. Att styra ett samhälle handlar om viljeriktningar. Vad vill vi uppnå? Där måste Alliansen ges credit eftersom de tidigt talade om att allt skulle privatiseras, försärkingssystemen göras om, skolor, dagis, åldringsvård mm

Det värsta med RödGröna är att man inte vågar gå åt vänster, Man blockerar vänsterns ev ideer och man lägger sig till rätta i mitten av ren feghet och brist på kurrage. Ändå röstar jag på RG eftersom alternativen är obefintliga. Ursäka mig Gudrun ni kommer inte att hamna i regeringsställning eller ens vågmästarroll 2010. Men jag gillar er.

Kanske är det dags för Media som drabbas av tristess och bristande fantasi att börja se nya vinklingar inför valet. Hur är det med alla sk låtsasmiljonärer, vars tillvaro rasar om korthus om räntemarknaden förändras, arbetsklösheten ökar. Läste att den ekonomiska krisen lurar i vassen och att vi inte nått ända ner ännu. Nej det tror inte jag heller. Men luras att tro att krisen är över, konsumera mera, köp märkesvaror, teknik, bilar, privatskolor och allt annat som kan förgylla er vardag. Jag vet att det kommer andra tider också och väljer att avstå lockropen från finansborg om att köpa mera och blir skuldsatt. Läste ni att medborgarnas samlade skulder övergår motsvarande inkomst. Det innebär att i ett företag skulle vi hamna i konkurs, hos kronofogden etc… Låt 2010 blir ett år för eftertänksamhet och kritisk granskning, analys, kunskap och lyhördhet. Om inte annat som vi bäddar får vi ligga omsatt i valet – som vi röstar får vi svar.

Ett svar till “Vad vilja politiken….

  1. Ja Du Anne!Vi får hoppas på att ”tillräckligt många” som röstade borgerligt vid senaste valet, har åkt på en sådan j-a näsbränna så att de förstår att de, åter igen likt i början av 90-talet, klev rakt ned i en golvbrunn och fastnade där och att det är dags att ta bort svinen igen ifrån Maktstolarna…Byt ut till något nyare och mer nyinfluerat klientel och kasta den gamla skiten i soporna där gammalt skräp SKA slängas…2010 SKA BLI ETT BRA ÅR DÄR VI SOM LEGAT I UNDERLÄGE SKA FÅ CHANSEN ATT TRYCKA NED FÖRTRYCKARNA!HAPPY NEW YEAR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s