En bra början…på veckan och året

Ibland blir jag glad, nej fel jag blir glad över små saker. Oerhört glad och jag blir triggad för små framgångar. Satt hos en god vän som läst mina bloggar, alla, helt otroligt. Hon sa att hon skämdes över att önska sig en lyxkryssning efter att ha läst vad jag skrivit. Men vem skulle väl missunna någon en möjlighet till en kryssning där man blir omhändertagen och ompysslad. Ja inte jag. Enda skulle väl vara om det gjordes med skattemedel och av människor som utnyttjar systemet. För övrigt tycker jag det är härligt att människor kan unna sig lite av livets goda. Det behöver fler göra och jag önskar att fler kunde.

I mitt eget fall har jag äntligen hittat en praktikplats som kan leda till jobb, det gjorde mig så glad att jag började gråta. Tja jobb idag är guld värt, det vet alla som arbetar och som har arbetat. Nu återstår några steg sedan är jag på plats igen i det som kallas det enda accepterade samhället, arbete.

Som arbetslös är vi pestsmittade, sedda med misstro och förutfattade meningar. Att man t.ex. utnyttjar A-kassans gyllene guldkanter. Vilken guldkant att leva på 670 kronor om dag fem dagar i veckan. Har du dessutom deltid eller timjobb försvinner en stor del av A-kassan efter 75 dagar. Om man jobbar tv dagar en vecka får man ingen A-kassa för resterande tre. Så det är guldkanten på A-kassan. Antingen helt arbetslös eller ingen ersättning är valet.

Hörde att Arbetsförmedlingen tycker att man skall söka alla jobb även om man inte har kompetens eller förutsättningar, regeringens krav på provas mot hela arbetsmarknaden gäller. Så ibland har jag funderat att på pin kiv söka jobb kirurg, tandläkare, veterinär. Jaja lugn. Ni behöver inte bli drabbade av mig för jag skulle naturligtvis inte få jobben. Men jag skulle uppfylla kvoten av att söka jobb.

Bloggande har ju av A-kassan fällt vid något tillfälle, det har dock inte drabbat mig trots att jag bloggar både tidigt och sent. Synd jag hade önskat att pröva det rättsligt vid Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

Sedan en vecka är jag ordförande för Riksförbundet Samhällets Styvbarn. Jag är oerhört stolt över det och känner det som ett hedersuppdrag av rang 1 att få arbeta för mina systrar och bröder som varit utsatta för den svenska vanvården. Liksom jag känner stolthet över att få vara med och påverka situationen för dagens ungdomar och barn. På Torsdag är det dags för delrapporten, en av vårt lands mörkaste historier presenteras. Under många år teg jag om min historia, numer ser jag den som erfarenhet och en tillgång. Jag böjer inte på huvudet och bugar inte för övermakten. Jag har bugat klart och ingen skall behöva kröka på ryggen för att de haft det trassligt.

Alla goda ting är tre sägs det, praktik, ordförandeskapet…..? och sedan ja i omvänd ordning kommer mina barn först…hur arbetslös jag än är så är jag stolt och oerhört glad över att ha två fina ungar. Det är guldkant i livet.

 

 

Ett svar till “En bra början…på veckan och året

  1. UNDERBART, ANNE! JAG ÄR SÅ GLAD FÖR DIN SKULL!!!LYCKA TILL! ***KRAMIZ***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s