OM HUMOR KUNDE REGERA

 

Jodå en kristdemokrat kan dra ner applådåskor och locka till stora skratt, Göran Hägglund bjöd på sig själv vid politikerbloggens möte på Victoria. De flesta frågor av skrattkaraktär ställdes dock inte om Göran tar sig ett glas vin mellan varven.

För nog dracks det bland väljarna och KD medlemmarna på Viktoria, inga mängder men dock syntes både öl och vin. Själv pratade jag med en övertygad ledamot av KD som ansåg att vårdnadsbidraget var det bästa som genomförts och numer lag, vilket Göran Hägglund också nämnde. Min övertygade KD konversatör ansåg att i ett ev blocksamarbete skulle man nog hamna hos moderaterna, medan Folkpartiet och Centern skulle hamna med Miljöpartiet.

Retoriskt frågade jag om KD och Moderater stor så nära varandra, jo då De Nya Moderaterna ju rena rama sossepartiet. Och Fredrik han är ju mer socialdemokrat än höger.

Tja så kan man se det. Min nästa fråga var då om inte Fredrik lät alla besvärliga frågor och beslut hamna i Allianspartierna och därför kan kosta på sig sin landsfaderliga attityd. Då tröttnade min bordskamrat och ursäktade med att han såg några partivänner.

 

Göran Hägglund tyckte att KD lyckats väl med sin politik och när man frågade om verkligen 93 procent av alla löften uppfyllts svarade han…jo då. Sedan visade det sig väl att några frågor trots allt återstod som löftet till pensionärerna. Men 200 kronor i påökt på pensionen under fyra år, betraktade Göran Hägglund som att infria sitt löfte.

 

Frågan är om pensionärerna jublar. För övrigt visade KD-ledaren ett mänskligt och empatiskt intryck där mantrat valfrihet för familjer och väljare blev honörsord. Att sedan vårdnadsbidraget används mest av invandrarkvinnor är ju bara ett olycksfall i arbetet, kanske för att inte alla väljare upptäckt fineessen i att gå hemma 8 timmar om dagen. För tyckte KD-ledaren föräldrapenningen får väl samma verkan då att barn isoleras och att inte kvinnorna kommer ut.

Men snälla Göran, föräldrapenning upphör och många har ett jobb att återvända till, det är liksom lite skillnad mellan hemmafrulön på 4 000 kronor obeskattade i månaden och föräldrapenning. Den senare måst dessutom delas av bägge föräldrarna.

 

I vilken mån politikermöten på en krog medverkar till ökat politiskt deltagande och röstande återstår väl att se. Publikmässigt domineras publiken av redan partitroende och resten är journalister och bloggare samt någon enstaka opposition. Men visst  är det ett kul initiativ. Nästa möte blir med Jan Björklund och det skall onekligen bli kul att se om det ställs några interikata frågor om Björklundseffekten.

 

Ja jo, KD ligger ju illa till enligt opinionsinstituten men Göran Hägglund är inte oroad. Nej stämmer alla rykten och diskussioner om allianser så kanske Göran Hägglund hamnar på en lista när moderaterna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s