Utreda Upprättelsen nästa steg …men varför så lång tid

Maria Larsson gav direktiv till fortsatt utrening kring vanvården i Sverige, sept 2011 skall slutrapporten lämnas. Men Maria Larsson tillsätter en utredning för att se hur Upprättelsen för vanvårdens barn skall se ut. Det låter ju bra och var lite mer än vad man vågat hoppas på. Dock höll Maria Larsson igen när det gällde den ekonomiska kompensationen, den får ingå i den utredning som nu skall tillsättas.

Vi hade väl inte trott att Reinfeldt skulle stå på podiet, men väl att substansen i Maria Larssons förslag varit mer fylligt. Göran Johansson som lett utredningen har inte haft rätt att föreslå förslag för vanvårdsgruppen och deffenitivt inte någon ekonomisk.

Som en ur vanvården tycker jag att det är en halvmesyr. Utredningen skall ta ett år, en lång tid när materialet redan finns. Det är också viktigt att gruppen som inte intervjuats får del av upprättelsen fullt ut. Lite grann verkar det som Maria Larsson vill lägga en del av ansvaret på Kommuner- och Landsting och hamnar ersättningsfrågan som en kommunal uppgift kan de skadeståndsberättigade troligtvis känna sig blåsta, kommunerna har inga pengar att betala ut skadestånd för.

Ett annat viktigt inslag vi som är drabbade måste få vara med och påverka den nya utredningen det är trots allt vi som vet vilken eller vilka skador vi fått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s