Vanvårdsutredningen vad är det…vem är Maria Larsson

Rebellrobban som jag känt i några år nu och som kämpat för sin son i lika många år ger inte upp. Sonen är fortfarande omhändertagen utan några egentliga skäl. Rebellrobban får fortfarande bara träffa sonen tre timmar i månaden och de platser han har att välja på då är IKEA, Biblioteket eller Lekoteket i samma byggnad som bibblan. Robbans son gillar musik och vill gå till musikaffären, men det får han inte. Fosterföräldrar och Socialtjänsten i Farsta säger att han kan ha sönder saker i affären. Umgänget med sonen sker under bevakning, nej Robban är inte farlig. Men han pratar om fel saker med sin son, som att han älskar honom, vill att han ska bo hos honom och att han saknar honom. Det får man inte säga enligt socialtjänsten, för då kanske den lille sonen inte älskar sina fosterföräldrar tillräckligt mycket. Den lille sonen skall självklart vara tacksam över att få en så bra familj eftersom hans pappa inte duger. Nu har ju socialförvaltningen i Farsta bestämt att hans pappa är dålig och fosterfamiljen bra. Därmed basta.

Tidigare fick Robban ringa till sin son en gång i veckan exakt kl 16, det får han inte längre. Barnet blir så upprört efter att ha pratat med sin pappa att det inte är bra för honom.

Häromdagen var Robban på besök på förvaltningen i Farsta (Stadsdelsnämndens sociala enhet) med sig hade han ett juridiskt ombud. Ombudet presenerade Vanvårdsutredningen och folkhälosminister Maria Larssons förslag till Barnrättslag, vilket fick de två socialsekreterarna att titta förvånat, för de hade ingen aning om någon utredning eller vem Maria Larsson var, lika lite som de visste att det kanske skulle komma ett nytt lagförslag för barn. Dessutom vill Maria Larsson införa en Lex Sara för socialtjänsten och det är inte dumt, liksom att socialsekreterare som fattar felaktiga beslut etc kan ställas inför rätta. Tjänstemannaansvaret tillbaks. Åsa Björnstedt och Anna Agneklint kanske skall uppdatera sig lite till nästa möte med Rebellrobban och hans ombud.

När jag hör historien om Rebellrobban och hans son, flyttar tiden tillbaks 50 år. Barn skulle i min situation vara tacksamma, inte ha någon kontakt med sin biologiska familj. Det är lika idag, barn skall vara tacksamma och inte ha någon kontakt med sin biologiska familj. Socialtjänsten avgör enväldigt vem som är bra och dålig förälder. De vinner i alla rättsliga instanser eftersom föräldrarna sällan har råd eller möjlighet att få hjälp av en advokat som kan området. Nu har Rebellrobban tur, han har ett kunnigt ombud. Och han kommer att vinna, men det tar sådan tid säger Robban och tackar att han har musiken. ” I annat fall hade jag inte klarat av att leva.”

2 svar till “Vanvårdsutredningen vad är det…vem är Maria Larsson

  1. Tänker på Sommar med Morgan Alling. Beskrivningen av hans kamp för en hyfsad uppväxt och hur socialen fullständigt bröt söder hans mor, så att hon inte ens vågade ge sig till känna när han ringde på dörren, är något av det mest gripande som sänts. Rebellrobban verkar inte gå av för hackor iaf.

  2. Robban är en av de mest omtänksamma, varma och älskande fäder jag någonsin sett. Han blev av med sin son för att hans före detta flickvän inte kunde ta hand om honom. Jag blir ledsen varje gång jag läser om det här fallet. Det är helt sjukt att han inte har fått ha honom hos sig på så länge. Kämpa på, Robban!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s