Moderaterna de nya doktorerna med rätt att kränka

Någon tar sitt liv, en annan orkar inte med livet men lever ändå.   Helena Riviére och Gunnar Axén bägge ledamöter i Socialförsäkringsutskottet har nu utökat sin profession till läkare. Utan att ha bakgrund eller vetskap om människor kränker man och förnedrar utsatta i det här fallet Alexandra.

Borde det inte räcka med ett självmord i spåren av försäkrinskassans agerande och hur illa skall människor må för att moderaterna skall anse det räcka. jag gissar ingen av er har någon anhörig som mår illa eller också är i så lyckliga omständligheter att de inte behöver samhällets skyddsnät. Men egentligen skall vi vara glada över att ni sticker ut huvudena för nu börjar moderaterna äntligen kännas igen också vardagen. Reinfeldts ledsna ansikte har länge förvillat svenska folket till att tro att Moderaterna är särskilt lämpade att ta hand om utanförskapet. Jag antar att då Maud Olofssons färger nu bleknar inför nästa val och kanske inte blir så framtonande om ens kvar, att ni måste påta er rollen som skarprättare. Detta efter att ha låtit andra partier sköta den saken.

Psykisk ohälsa står inte skriven i pannan, men kan vara nog så tärande som någonsin en medecinsk sjukdom som canser. Många inom gruppen vanvårdade inom den sociala barnavården har många psykisk ohälsa som gör att de inte fungerar på arbetsmarknaden. Om jag vore arbetsgivare och som idag kan välja mellan välutbildade friska människor och den grupp som räknas till sjuka skulle jag givetvis välja i första. Varför skall jag riskera utbilda, satsa på en person om troligen inom kort kommer att gå tillbaks som sjukskriven. När man pratar om att få ut människor i arbetslivet diskuterar politiker utan koppling till ett eget arbetsliv ungefär som att arbetsgivarna står i kö när det är tvärtom. Vill påminna er om att det finns en stor grupp sk äldre arbetskraft idag som inte får jobb, trots att de är både friska och kompetenta. Också denna grupp skall tävla mot de fd sjukskrivna.

Ni låter inte människor som redan har ett halvtid eller deltidsjobb ens få jobba kvar utan tvingar människor till arbetslöshet för att reglerna skall fungera. En sak är säker jag vill ha mer av moderat välfärdspolitik i spalterna. Det gagnar den rödgröna gruppen i slutänden. Och det gillar jag.

 

 

2 svar till “Moderaterna de nya doktorerna med rätt att kränka

  1. Tumme ! Bra skrivet !Ha det gott !

  2. absolut en tumme, Reinfeldt han har fått storhetsvannsine då han tänker ta över hela lönerörelse dåhan utlovar höjd lönt till kommunalarna.Helena Riviére och Gunnar Axén tror sig ha läkarens kompetens att uttala sig om eventuella sjukdomar. ja det är ett härligt gäng som styr landet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s