Mona pratar köksspråk och Reinfeldt träffar Obama

SVDs retorikkonsult Katti Strandberg tyckte att Reinfeldt verkade avständ och säker, en konsekvens av att han varit EU ordförande och träffat Obama, till skillna mot Mona Sahlin som sparkat runt i Stockholm. Å andra sidan lät Reinfeldt som en promemoria och Mona mer köksspråksuttryck skulle då vara mer positivt eller…

Aftonbladets motsvarande expert tyckte att Mona Sahlin å andra sidan verkade säkrare och offensiv. Egentligen är alla former av analyser från sk retorikexperter mfl rätt onödiga, eftersom de ger de svar som tidningen söker. Borglig press skulle aldrig erkänna att oppositionen skulle vara starkare än den sittande Alliansen.  Reinfeldt vann omröstningarna i samtliga tidningar, jag tror han skulle vinna även hur dålig han var. Därför att om man inte gillar Mona Sahlin så röstar man på Fredrik Reinfeldt inte för att han har en bättre politik utan för att protestera. Jag litar inte på omröstningar i tidningar, dels därför men också för att man kan rösta hur många gånger som helst.

Jag kan inte förstå att människor skulle få ett ökat förtroende för Reinfeldt för att han säger vi kan sänka skatten för pensionärer en gång tre gånger om det behövs. Det låter som överbud, jag ska vara bättre än dig. Verkligheten visar sig när man har makten. Reinfeldt kunde inte förklara hur man kan sätta landet i skuld för att sänka skatterna för medel och höginkomsttagare, varför kan man inte låna för att sänka pensionärernas skatter i så fall.

Många sk lyssnare och TV-tittare lyssnar inte på vad politikernas äger egentligen utan hör det de vill höra. Jag tillhör skaran som hoppas på en RödGrön valseger, men jag kommer att vara lika vaken och kritisk mot dem om det inte sker förändringar. För en sak kan man berömma Alliasen för, nedmonteringen av svenska samhället började dagen efter valet och pågår varje dag. Det är knappast troligt att en återuppbyggnad är lika enkel att genomföra och det måste de RödGröna också säga så att inte människor får felaktiga förväntningar.

 

 

 

3 svar till “Mona pratar köksspråk och Reinfeldt träffar Obama

  1. ..jo,det är fan så mycket enklare än att bygga nytt! Men det tror jag alla tänkande människor förstår och just därför skall vi bli av med Alliansen så fort som möjligt! ;-)Må gott!

  2. Bra inlägg!Tjo i natten!

  3. bra inlägg!Tittade själv på agenda duellen och gav min syn innan jag läste media. Gjorde även en analys efter att jag läst media och kunde då konstatera att media belyser debatten efter sin plånbok, efter sina intressen, medan jag som befinner mig i utanförskap mer tittade på retoriken samt sjukvårdspolitiken där Reinfeldth nämnde 58års gränsen hela 8 gånger. Snacka om gnällig trotsig tonåring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s