Skjuter från höften fy Husmark/Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt och Christina Husmark Pehrsson skjuter från höften. Det parti som sänkt levandsstarden för sjuka och arbetslösa genom sänkta normer generalliserar RödGröna förslaget om att ingen under 58 år ska kunna fastna i sjukskrivningssystemet. Det är ju intressant då era partivänner i Socialförsäkringsutskottet i går anklagade Alexandra (AB) för att inte vilja jobba utan att leva på bidrag. Bara att ni kallar en försäkring för bidrag degraderar begreppet sjukdom, att ni tillåter era partivänner kalla folk lata och ointresserade av att jobba är kränkande. Vem kan leva på den formen av försäkringspengar som sjukkassan erbjuder, det är ju ett hån. Men för er som inte behöver anlita offentlig service spelar detta säkert ingen roll.

Jag är övertygad om att den RödGröna gruppen inte kommer att lämna någon i sticket som behöver hjälp. Däremot har ju ni en policy att sjukdom är en begränsad situation som bara omfattar gravt cancersjuka. När ni talar om handikappade etc blir det patetiskt ni har ju sänkt bidragen för Handikappade, ni har gjort tolkningen av LSS-lagen som skulle vara till hjälp för människor med särskilda fysiska psykiska behov så att om man kan äta med en gaffel behöver man inte personlig assistent.

Om ni nu gjort så bra ifrån er varför sviker då väljarna. Är väljare så dumma att de inte förstår hur snälla moderaterna är som värnar om de utslagna och små i samhället. Nej i  så fall är de kloka för ni värnar om slaveriet och tvinga en död häst att gå. Ändringen i sjukförsäkringen tillkom efter ramaskri och protester, detta nämner i inte ett ord om. Ni leker med siffror och tabeller, men ni lånar till skattesänkningar, i ett trångt läge borde man rimligtvis låna för att klara den sociala kollektiva välfärden under en svår tid. Ja o sjukvårdsbiträdet får 1500 kr mer i månaden, men vad ni inte berättar är att sjukvården, medeciner, avgifter i samhället inkl allmänna omkostnader ökar. Ni nämner heller inte vad som sker den dagen räntorna återgår till sk normal nivå.

 

Ett svar till “Skjuter från höften fy Husmark/Reinfeldt

  1. hej igen kan bara hålla med, läs gärna mitt senaste inlägg i en skämtsam anda om mitt förslag….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s