Dansa med vargar, Carlgren

Det svänger snabbt inom regeringens olika sektioner. Eller vad sägs om Andreas Carlgren som nu gett ytterligare en pudel till sitt parti genom att säga att överskjutningen av vargar var ett misstag. Ena dagen måste vi skjuta av varg för att få en friskare vargstam, som sedan visar sig vara riktigt frisk, sedan blir allt ett misstag men först efter att 24 vargar har skutits. Nu skall vi importera varg från Ryssland som är vad då – friskare eller vad. Carlgren säger också att han aldrig talat om att göra vargstammen friskare, syftet var att lugna människor i områden där man är orolig för vargen.

”Regeringen antog att en minskning av den nuvarande vargstammen skulle göra människorna mer tillåtande till inplanterina av nya vargar.” Tja när kom tankarna på inplantering av varg, hörde inte ett ord om att detta innan vargjakten tilläts. Men längre fram i artikeln säger Andreas Carlgren  att ” Den licensierade vargjakten kommer att fortsätta, men i framtiden kommer syftet med jakten att vara en friskare stam.”
Hur kan vi avgöra om vargen är frisk eller sjuk. Ylar den sjuka vargen mer eller vad gör den! Vad säger att varg i Ryssland är friskare än svenska vargar.

Jag kan ju inte låta bli att raljera över regeringens sjukdomsbegrepp som ter sig allt mer förvirrande. Alla sjuka är inte sjuka och skall friskförklaras och överföras till Arbetsförmedlingen. Alla döda skall överföras till begravningsbyråerna som därmed för jobb åt sina anställda. Nej allvarligt, om vi har en regering och försäkringskassa som inte kan avgöra människors sjukdomstillstånd hur i allsin dar skall någon kunna avgöra vargens fysiska status.

Det finns väl många skäl till varför vi har vargskräck i det här landet, ett av dem att skogen kryper allt närmare tätorterna eller rättare sagt tätorten flyttar in i skogen. Det som tidigare var mat för också vilda djur skjuts idag också av männiksor. Det innebär att den sammantagna maten för t.ex vargar minskar. När jag var barn var min fostermamma så arg på Räven för att den snodde hennes höns så hon uppmanade min fosterpappa att skjuta räven. Men om det var brist på mat för Räven kanske hönshuset var en bra plats att försörja sig på. Vi kanske måste tänka om när det gäller vilda djur i Sverige, ska vi ha dem eller ej. Om vi tar bort vargen, vad blir nästa. Lodjuren eller…

Jag kan förstå att man måste ha viss skyddsjakt på Varg, men jag är inte övertygad om att vi löser problemen genom hormonstinna jägare som bara ser vargen som ett skadedjur.

 

 

 

Ett svar till “Dansa med vargar, Carlgren

  1. När jag läser ditt inlägg så kommer jag att tänka på Pesson och Findus,när han har problem med räven i hönsgården….- man skall inte skjuta räven man skall skrämma den, säger Pettsson och så ordnade han med smällare så findus blev nöjd i alla fall…. Hur som helst, denna regering är ett stort skämt ………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s