Alliansras idag är det uppgång i morgon!

Jag blir aldrig klok på opinionsmätningar. Ena dagen knappar Alliansen in på försprånget från de RödGröna för att i nästa stund göra ett superras där Centern ligger under riksdagsspärren och SD har en betryggande mätning på ca 6 procent. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6530822.ab

Ja Mauds aktier stiger väl inte nämnvärt eftersom hon allt mer kör ett enmansrace inom C och stöttad av idel jasägare. Inte minst deras uppgörelse i Kärnkraftsfrågan är ju under luppen, Solveig Ternström avslöjade ju hur det gick till.

Nu hopas problem också inom moderaterna, http://www.expressen.se/Nyheter/1.1866188/han-kan-sanka-karnkraftsuppgorelsen 

Göran Thingwall hotar att sänka upgörelsen inte för att han är motståndare utan av mer privata dåliga skäl.

Enligt kvällstidningarnas mätningar har en stor majoritet bestämt sig för hur de skall rösta. Samtidigt vann Alliansen partiledardebatten enligt läsarmätningar och Reinfeldt var procentuellt överlägsen Mona Sahlin. Tidigare har jag reagerat på sk retorikexperter som jag tycker verkar mer köpta av partisidorna än objektivt analyserande. I den borgliga pressen är retorikexperten den som anser att Reinfeldt och Alliansen vinner medan det är lite motsats i Aftonbladet. I det här läget börjar man också diskutera MPs roll i en ev RödGrön regering och skriver att MP inte kommer att acceptera någon biroll till socialdemokratin. Nej vem har sagt något om detta, mig veterligt har MP, V och S bestämt sig för att jobba tillsammans.

Expressen kommenterar inte detta ras på nätupplagan men deras M-bloggare http://blogg.expressen.se/konigjerlmyr/ vidhåller Alliansens styrka i partiledardebatten trots att det skett en drastisk förändring i opinionssiffrorna.

Parallellt skriver både DN  http://www.dn.se/sthlm/konjunkturen-i-stockholm-har-vant-1.1038203 och SVD att den ekonomiska krisen nu är över. Om äran skall ligga hos Alliansen för deras sk stödpaket till bankerna för att öka bonusarna till cheferna, är tveksamt. Det borde vara lätt nu för regeringen att skicka fram charmtrollet Anders Borg och låta honom få rubriker att det går bra för Sverige. Sedan om väljarna köper detta eller ej är en annan sak. I Stockholm är ekonomin också på uppgång ja det är ju bara gröna siffror just nu ekonomiskt och så passande att det kommer just nu.

Sjukförsäkringen, A-kassan, arbetslösheten, nedmonteringen av sociala frågor som bantning av missbruksvården, fler socialbidragstagare, pensionärer som inte vet vilka löften om gäller är ju sk mjuka frågor och ges ingen större betydelse i partiernas debatter. Jag menar att även RödGrön har för lite att komma med genom att bara säga man skall ändra men inte hur.

Dagens Nyhet eller sk gamla Nyhet är att  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6530393.ab är Birgitta Olsson som ny EU minister. Inte populärt inom FP enligt Textnyheter på TV, nej politiker som inte går i ledband är aldrig populära.

Åter till opinionsläget, kommer jag i eftermiddag eller i morgon läsa att Alliansen leder eller tagit in på försprånget? Kommer SD att ligga under spärre eller vara vågmästare igen. Just nu är opinionsnyheterna de enda oförutsägbara.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s