Kvällspressen saknar källkritisk kunskap

Nu mäts opinionen igen. Expressen hade naturligtvis inget om katastrofsiffrorna för alliansen häromdagen, när AB körde sitt race. Idag konstaterar Expressen att det går framåt för Alliansen och att gapet minskar. AB kontrar med debatt om Centerns vikande siffror, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6547920.ab, vilket också upptar DN och SVD. Men Expressen satsar på en gardering i hopp om att svenska folket bara läser Expressen och inget annat,http://www.expressen.se/Nyheter/1.1870130/alliansen-knappar-in-blocken-narmar-sig-varandra.

Jag tycker ärligt talat att Kvällspressens lågvattenmarken blir allt mer tom dåliga lågvattenmärken, AB väljer att inte kommentera ev minskning mellan blocken, Expressen undviker Centerns kris. Just nu kan jag inte förstå hur Alliansen kan öka eftersom Centern minskar i alla tidningar utom Expressen där man ökar. Samtidigt minskar MP i Expressen men ökar i andra mätningar. Det är lite taktiskt att presentera en några dagar gammal utredning idag just då Centern har krismöte inför valet.

Länkar till andra om Centern, opinion..

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valjarna-finns-hos-m-och-mp_4212227.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/det-ar-ett-tufft-lage_4212229.svd

http://blogg.aftonbladet.se/skaner/2010/02/ska-vi-lita-pa-opinionsinstituten-eller-media

En viktig fråga som gäller den svenska socialvården får kanske sin lösning idag. Maria Larsson presenterade Lagrådsremissen som nu innebär att också socialtjänsten skall omfattas av Lex Sara tillika även Institutionsvården. Det här är efterlängtat inte minst från föreningar som arbetar med vanvården inom den svenska social- och barnavården. Lex Sara tvingar socialtjänsten att ta ansvar för barn och de ungdomar man omhändertar, det ger mer rättssäkerhet till barn och ungdomar.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lex-sarah-aven-for-socialarbetare_4213493.svd

Vill bara lite surt säga att kvällstidningarna skriver inte om detta eftersom de inte kan konkurrera med kändisjournalistik, kändisbloggare, lika lite skriver de om vanvårdsfrågan. De skriver inte om Lex Sara trots att Expressen tillsammans med AB älskar att vräka ut mastiga rubriker om hur svårt än den ena än den andra har det…men uppföljning, långsiktighet etc det är begrepp som glömts bort. En gammal journalistvän sa häromdagen att dagens journalister är pressmeddelandeklippare som kanske är mer välutbildade än den gamla stammen, men det innebär inte att det finns någon förkärlek till nyhetstänk. Jag är beredd att hålla med inte för att vanvårdsfrågan eller Lex Sara är världens viktigaste nyhet utan för att 80 % av innehållet i kvällspressen handlar om allt utom nyheter. Vill minnas att Expressen och AB hade så höga krav på sina blivande journalister, jag fattar ärligt talat inte var de kraven kommer in. Däremot känner jag mig lycklig över att inte behöva sitta på en redaktion längre.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s