Kvinnor – säljer ni er själ eller

Moderaterna skall vinna kvinnorna, dagens stora valupptakt för M handlar om att förbättra sina opinionssiffror samt vinna kvinnorna. Märkligt att Reinfeldt alltid pratar om vårdbiträden och sjuksköterskor, det är den gruppen som han vill ge mer skattesänkningar. Ja så var det tjänstemännen också. Anders Borg tycker att tjänstemännen betalar för hög skatt och skall slippa statlig skatt helt. Jaha vad säger LO arbetare då som tjänar bra skall de inte ingå eller blir de också tjänstemän. Moderat politik gynnar kvinnorna och där är jobbskatteavdraget exemplet och hör och häpna vårdbiträdet har fått 1500 kr mer i månaden och mer skall det sänkas.

Hade detta gjorts av den gamla regeringen hade M och CO kallat det överbudspolitik, allvarligt vart skall man ta pengarna till skattesänkningarna. Pensionärerna lovades sänkt skatt i partiledardebatten och i Rapport den 100206 säger Anders Borg att penisionärerna är prioriterade tillsammans med tjänstemännen. Nu är frågan hur överens man är, för vem skall skatten sänkas vårdbiträdet, tjänstemannen eller pensionären!

Reinfeldt vill bli tydligare i ambitionen att Moderaterna är kvinnors alternativ, redan gjorde sänkningar har gjort lågelönekvinnorna till vinnarna genom jobbskatteavdraget. Möjligt att de är vinnare ända tills den sjukvård de jobbar inom drar ner på arbetstillfällena och samma kvinnor blir utan jobb, då straffas de dubbelt genom högre skatt som arbetslös. Utan att raljera undrar jag hur man skall klara skattesänkningar, mer satsning på ensamstående föräldrar, mer skolpengar, mer sjukvårdspengar.

Det finns väl trots all fog för Socialdemokraternas ifrågasättande, om att löftet om sänkta skatter är ofinansierat och det är ju begreppet ofinansierat som Reinfeldt använder mot de RödGröna.

Egentligen undrar jag om kvinnor är så lättköpta, i så fall tappar jag tron på mina systrar. Det är viktigt att veta att sänkningar skall betalas någonstans. Matkassen, dagis, hyror, räntor, lån brännsle till bilen, resor om allt detta blir dyrare äts ju snabbt skattelättnaden upp. Men man måste lämna vägen öppen för Reinfeldt och Olofsson som nu slåss om kvinnorna, jämställdheten, jobben och de väletablerade. Vem skall slåss om de som blir utan bostad, marginaliserade, missbrukare, invandrare och andra som inte är lönsamma.

Kan det vara så att Moderaternas skattelöften tillsammans med Centern är ett sätt att hindra lönerörelsen och de krav som finns på höjda löner. Ja då får man hoppas att fackföreningsrörelsen har mer förstånd än så och fortsätter att driver sina lönekrav.

 

Andra om moderat skattepolitik

AllinasfrittSverige

 

 

2 svar till “Kvinnor – säljer ni er själ eller

  1. Nä säljer inte min själ. Jag använder hjärnan och röstar inte…på den nuvarande regeringen.

  2. Att stoppa lönerrörelser i sin linda har varit alla regeringars agenda. Det har skapat mycken orättvisa med all rätt. Hoppas folk tar på sig skorna, som en enda grupp tillsammans är folk alla regeringars gissel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s