Moderathandel och opinionsmätningar

Nu ökar moderaterna igen. Sista tiden har vi sett hur Reinfeldt säger att han är beredd att ”betala” hur myckt som helst för att vinna valet. T.ex genom att sänka skatterna. Först var det vårdbiträdet och nu pensionärerna. Anders Borg kommenterade att skattesänkningarna inte räcker till både och utan att pensionärerna blir de som får sänkningarna. Detta är givetvis innan valet och vi kan nog räkna med att i slutänden kommer ett löfte om ytterligare sänkningar för vårdbiträden och sjuksköterskor och var det inte för tjänstemännen också…

Den moderata skattepolitiken måste granskas noga av RödGröna sidan, vanliga väljare läser nog bara ytan i budskapet, tyvärr.

KD riskerarar att fall ur riksdagen som det ser ut nu. Moderaterna lyfter. Men faktum är att moderaterna tar varje förslag från alla partier och gör till sina egna. Man har tagit KDs hjärtefråga, pensionärerna och skatterna. Det gör att KD just nu är oprofilerat och inte har så mycket att erbjuda väljarna. Nästa steg är givetvis att plocka lite av Centern som just nu är ute i blåsväder, inte minst att kanske rikta upp näringslivspolitiken. Eftersom Centern glömt sina landsbygdsväljare och vänder ögonen mot storstaden, har centern inte sin kärntrupp kvar. Den tas nu över av ett helt nytt parti. Maud Olofssons hantering av sista tidens storaffärer bäddar inte för framgång så också Centern sitter löst i ett kommande val och just nu har de inte M:s öra för att ta bort LAS. Maud Olofsson är övertygad om att det ändå skall ingå i en uppgörelse inför nästa regeringssamarbete.

Om det vore val idag skulle det vara svårt att motivera de övriga allianspartiernas medverkan. M har onekligen täckt upp och kan ställa krav på övriga borgliga partier för att de skall få vara med i regeringen. Jag har svårt att tro att näringslivsfrågorna kommer att hamna hos centern i en ny Alliansregering.

Sedan kommer skamkanten på moderaterna, om misstanke att man betalat medlemsavgiften till väljare för att rösta. En medlemsavgift är ju inga pengar men tanken på att väljare är så blåsta att de låter sig mutas är klart oroväckande och säger mer om väljarens intelligens än de mutande moderaterna. Nu kommer folk att säga att så går det till i alla partier och M kan säkert slingra sig ur denna delikata affär. Reinfeldt har valt att tiga, kanske inte så smart men lite eftertanke krävs nog innan svaret kommer. Om någon erbjöd sig betala min medlemsavgift till ett parti i utbyte mot en röst, skulle jag nog börja undra hurvida värvaren skulle ta in på vilohem eller något liknande.

Men det behövs fler skandaler för att rucka M, så länge M kan muta svenska folket med löften som knappast kan infrias på alla punkter…så är en medlemsavgift en försumbar skandal.


 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s