Vem städar åt mig…undrar rapport från skurhinken

Jag heter Rut och städar åt Dig. 5 dagar i veckan 8 timmar om dagen. På fredagen är jag trött, trött…men städningen och tvätthögen ligger där den ligger, Maud. Efter fem dagar är jag inte på humör att städa, men jag har ingen Rut. Jag har inte råd med Rut, Maud, så jag får tvätta lite varje kväll om det skall bli gjort.

Nu kan jag ju vattna dina fiskar också och få avdrag.

 

Om jag jobbar i Hushållsnära tjänster tjänar ca 17 000 kr i månaden som bäst innan skatt. Det gör 13000 kronor att leva på. Det skall räcka till hyra, barn, fasta kostnader etc. Dessutom vill jag ju gärna ha städning o kunna dra av. Det är befängt att hävda att marknadens största låglönejobb är en tillgång och ersätter andra sk lågavlönade jobb. Jag vet vänner som fortfarande har svart städhjälp främst därför att de pengar de tjänar trots allt är obeskattade och de får mer per timme än vad fast jobb inom hushållsnäratjänsterna ger.

Jag uppmuntrar inte svarta jobb, men hela byggsektorn är full av svartjobb och detta trots avdrag och en stor vit betalande marknad. Alliansen har köpt sig fri från frågan om utbildning och möjligheter genom att permanenta låglönejobb som tas av de sämst utbildade och sämst språkkompetenta på svenska. Jobbet ger dessutom ingen träning i vare sig språk eller svenska förhållanden, men däremot en insyn i hur medelklassen kan ha det. Vilket torde te sig som mil från utförarens vardag. Jag vet också att studenter jobbar inom branschen men för dem väntar en annan värld och inte att fastna i låglönefacket.

Låt människor som kan betala för hemservice göra det fullt ut och betala utförarna löner som de kan leva på även om mannen lämnar dem. Eftersom alliansen tycker att det är så viktigt att kunna ha god tid efter det slitsamma karriärjobbet inom högavlönade branscher, borde man ju tycka att städerskan och utförare av hushållsnära tjänster har samma rätt. Men de kanske kan få personalrabatt för att få städat av ägarna till städbolagen etc.

Att välbärgade sk socialister inom S använder detta är både tveksamt men förståeligt. Själv skulle jag inte kunna göra det eftersom jag är av uppfattningen att en lön måste räcka till för att leva av. Reinfeldt kanske kan införa skattebefrielse för utföraren istället för att låta de mer rika kunna dra av för sina kostnader.

Jag hade en gång på tiden en barndam till min dotter när hon var liten. Jag betalade henne full lön inkl alla avgifter. Det kostade på men det handlade om hennes pension och fortsatta liv lika mycket som mitt. Ja ta bort RUT avdragen, låt riksdagsmän, partidignitärer, journalister, höga chefer och tjänstemän betala vad det kostar. Lägg resurserna på äldre och låglönefamiljer där kanske verkligen behövs hjälp och en insats för att livspusslet skall gå ihop. Eftersom äldre tvingas bo hemma allt längre och städningen numer omfattar tre utrymmen var annan vecka, kanske de kan få ordentlig städning mot lägre avgift.

Jag instämmer i Lars Ohlys diskussion om att de fattiga inte skall betala för de rikas nöjen. Och om Antonia, Reinfeldt mfl har problem med livspusslet har de råd att betala för detta.

Jag kommer att arbeta för ta bort RUT avdraget och ROT-avdraget. Inte för att jag missunnar andra utan för att jag tycker att vi är det enda land i världen som skänker bort skattemedel till privata kapitalet, det gäller skolan, sjukvården, äldreomsorg, apotek, tandvård och nu städning till de bemedlade.

 

5 svar till “Vem städar åt mig…undrar rapport från skurhinken

  1. Du gav mig en tankeställare. Jag har hittills varit för Rut-avdraget, men inte fan vill jag att de som städar andras hem bara ska tjäna 17 000. Fy fan.

  2. Nu e Du patetisk! Vad fan tror Du att vi som tvingas vara sjukpensionärer har i månaden…??? Jag själv har, efter 11 års pension smygit över 100 00 kr-sträcket BRUTTO! Jag har en jävla massa ofrivilliga utgifter… Lär ER VETA HUT! JÄVLA GNÄLLSPIKAR!

  3. jag trodde inte att du skulle missförstå vad jag skrev sorry för det

  4. Christer Backman

    Du som gnällde här är du avundsjuk eller har du missuppfattat texten totalt??Djävla idioter som styr ju..

  5. Ser en aggresssiv, förmodligen mycket mörkblå person uttala sej en bit upp här. Att de inte kan begripa att de som städar flera lägenheter om dagen, bäddar en massa sängar, tvättar och handlar är helt slutkörda när de kommer hem – för en usel lön där det sitter en person i toppen och skor sej.För, precis som du skriver: vem ska städa åt pigan? En annan piga med samma dåliga förutsättningar?De som har pengar blundar för vad de egentligen har att leva av, som INTE har tillräckligt för att ha råd med samma RUT som RUT själv är.Att få göra avdrag på deklaratrionen sker ju 1g/år. Vad hjälper det RUT, som måste kämpa för att få det att gå ihop VARJE MÅNAD?Men den välbeställda medelklassen, som ofta själva kommer från arbetarhem oxch har glömt gamla mamma på hemmet, för de har inte tid pga kärriären….., de kallar den som klagar för AVUNDSJUK. Eller KOMMUNIST! Det är ständigt samma mörkblå mantra som rapas upp i de kretsarna.Folk får tjäna vad de vill för mej, men man ska betala skatt efter bärkraft, var och en efter bästa förmåga. Naturligtvis ska de som VERKLIGEN är i behov av hjälp, de gamla och sjuka och fattigpensionärerna först och främst sponsras av samhället.Dessutom gör man inte svindyra skattesänkningar mitt i den värsta lågkonjunkturen sen 30-talet. Det är helt befängt!Alliansen håller på att förstöra vårt land fullständigt, all välfärd som med blod svett och tårar byggts upp under 50-60 år har så gott som rivits ner på bara 3½ år. Man tar från de fattigaste ochg ger till de som redan har.”Men ännu har svenskarna långt kvar till svältgränsen” skriver Reinfeldt i den lilla skrift han skrev som 28-åring i Riksdagen, då han suttit där i 2 år och borde veta bättre. Han hade varit på studiebesök i ett fattigt afrikanskt land och konstaterat detta… Skriften verkar skriven av en ytterst omogen 8-åring och du kan läsa bitar (eller hela) här: http://www.alliansfrittsverige.nu. ”Boken” heter ”Det sovande folket.Man baxnar!Ha det braKao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s