Postupproret i Östberga

När närbutiken i Östberga bytte ägare flyttades posten till Lisberg  (Konsum) i Älvsjö. Men nu östbergaborna fått nog och kräver tillbaks sin postservice i närbutiken. Östberga är platsen som gud har glömt, åtminstone om gud är detsamma som social samhällsservice. Inklämt mellan medelklassområdet Årsta och Älvsjö ligger Östbergahöjden i ett samhällerligt utanförskap. Kommunikationerna är urusla om man jämför med Årsta där det passerar tre busslinjer varav en går hela natten. Årsta har pendeltågstation, tvärbana inom bekvämt avstånd. Östberga har två busslinjer varav en slutar gå klockan tio på kvällen och en som slutar klockan 00. Kvällar och helger håller bussen halvtimmestrafik. Ingen av bussarna går till Liseberg så den som vill ta sig till posten och annan samhällsservice ska ha friska ben. I Liseberg ligger också vårdcentralen, väl omöjlig för den som inte har bil eller två friska ben.

Det är märkligt att en stadens beslutsfattare inte inser att det faktiskt finns behov av samhällsservice också i Östberga. Framför allt är postservice oerhört behövligt inte minst då det bor många äldre i området som inte kan ta sig till Liseberg (undantag färdtjänståkare). Nu har de nya ägarna i affären tillsammans med boende i området startat postuppror och lagt ut listor för underskrift där man kräver tillbaks postservicen.

Årstafältet skall rymma 3 500 nya lägenheter och enligt politikerna binda ihop Årsta med Östberga. Det är troligen den största lögnen som presenterats i stadshuset, eftersom Östbergahöjden avskiljs med en väg mot Årstafältet. Östbergahöjden kommer även i framtiden att behandlas som kommunens styvbarn.

Det räcker nog inte med bara postuppror det behövs ett Östbergauppror av medborgare som ställer krav på likvärdig service som finns inom andra bostadsområden.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s