Vanvården upprepas i nygammal form-Staffanstorps kommun ska stämmas

Det är fullständigt normalt att en ung kille bor i ett uthus utan värme och möbler, kök etc. Det tycker i vilket fall Stefan Möller moderatpolitiker i Skåne som fick 11 000 kronor för att ta hand om en ung kille. På helgerna fick han bo med gästarbetare men sista året ensam. Maten fick han äta i det som Stefan Möller kallar normalt boende. Ulf var familjehemsplacerad, vilket innebär att man lever tillsammans med den övriga familjen på lika villkor.

I Sverige pågår utredningen om Vanvård som bygger på vuxna människors ungdomstid, undrar hur många som känner igen sig. Som fick bo i kalla drängbostäder, ladugårdar och uthus på samma villkor som Ulf. Att en socialnämnd inte lärt sig mer av den debatt som varit och att en ansvarig politiker i en socialnämnd tycker att familjehemsplacerade skall bo i kalla uthus, visar att vanvården pågår. Troligen dagligen men i olika tragiska skeenden.

Maria Larsson håller på att ro skeppet i hamn den sk Barnrättsutredningen som inom några år skall bli lag, en utredning som bla kräver stärkta villkor för familjehemsplacerade barn och ungdomar. Har inte Stefan Möller läst eller lyssnat på den debatten! Jag blir kränkt å Ulfs vägnar, jag blir kränkt i egenskap av ordförande i Riksförbundet Samhällets Styvbarn över att detta missbruk av människors utsatthet får fortsätta. Stefan Möller ditt hjärta torde blöda över av din humanitära insats när du säger att: ”du uppfyllt ditt uppdrag med råge”

– Det är absolut inget fel på boendet, säger han. Bilderna i Aftonbladet är inte riktiga. Nej vilka bilder vill Stefan Möller visa upp som bor i sitt nybyggda hus med sin familj. Den feikade bild som fosterfamiljer visade upp förr när det kom inspektion. Var fanns inspektionen av Ulfs familjehemsplacering, oannonserade besök ett. Detta är ett så solklart fall av vanvård av ungdom att det borde gå till domstol. Visserligen finns ingen Lex Maria än inom Socialtjänsten, men här borde en ärlig och just advokat se till att Ulf får upprättelse både ekonomiskt och offentlig ursäkt från Staffanstorps Kommun. Slutligen var finns reaktionerna från den breda allmänheten. Är det inte dags att gemene man/kvinna börjar fundera över vilket system vi vill ha när det gäller placerade ungdomar. Är det inte dags att ungdomar i familjehem får en röst att bli hörda och att politiker ute i landet tar del av vad som sker centralt i regering och riksdag. Stefan Möller är moderat socialpolitiker i Staffanstorp är ditt agerande liktydigt med ditt partis inställning till samhällsvård för unga människor.

 

 

6 svar till “Vanvården upprepas i nygammal form-Staffanstorps kommun ska stämmas

  1. Tack för informationen! Rebloggar ditt inlägg! /frekar06

  2. Får sätta mig och knåpa ihop en motion om LEX-SOC till vårt parti.Det är något som behövs inte enbart för vanvården utan inom alla skeenden inom socialtjänsten.

  3. Karl-Eric Bergh / Ordf.StulenBarndom riksorganisation

    Jag har tidigare skrivit komentarer på denna blogg men de raderas avbloggägaren, så detta är en ganska meningslös blogg när inte det friaskrivandet får råda.Vi i vår organisation har haft ett flertal träffar med vår folkhälsoministerMaria Larsson, en hel del av våra frågor har redan tagits upp av henneoch förbättringar har skett och fler är på gång det vet vi.Nog med komentarer vi för fram våra synpunkter även i fortsättningen.Men en VIKTIG ANMÄRKNING är att de som blir utsatta av felaktigbehandling i dag SKA POLISANMÄLA DET HELA, för det är kraftigalagbrott som begås, kan det styrkas så är det åtalbart även om det ären politiker som utfört handlingen.Bit på rätt ställen så får vi hoppas att de berörda VAKNAR med vad de håller på med.

  4. Det pågår förfullt har i S-storp en skarp protest mot S.Möller. Hans syniska sätt att uttala sig fick mig att tänka tillbaka på hur vi barnhemsbarn från 1950-1980 blev behandlade. Jag blev sååååå himla arg på komunnen och kände sådan sorg i hjärtat att detta händer i Sverige 2010. Får inte dessa politiker lära sig vad som gäller En stor skam. Och precis som Ann.S skriver så hoppas jag på att Ulf för upprättelse samt ekonomisk ersättning. Plus att vå ordförande i socialnämnden får avgå.

  5. Låt mig säga en sak jag har aldrig raderat dina kommentarer, jag tror jag raderat en enda gång och det var ett inlägg som jag hoppas inte var ditt. för det motsvarade nivån neanderstadiet. så jag vet inte vad jag raderat.vad gäller polisanmälan ja, men för att göra detta måste man veta sina rättigheter vilket beviserligen Ulf inte visste. Jag hoppas att en seriös advokat hjälper Ulf till rätta. Staffanstorps kommun anser ju inte att han har rätt till boende enligt LSS..hur fan tänker de?

  6. Många så oendligt många som råkat ut för ”samhällets väl”. Jag vet har själv varit utsatt för detta. Man blir arg förbannad över respektlösa människor. Som kränker individer. Respektlöst…Att än i dag utsätts behandlingar av ungdommar för detta.. Har man varit med om detta kommer minnen. Bra att det kommer fram hur en del beter sig mot människor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s