Alkorum åt alkoholisterna

Om nu samhället inte har råd med missbruk, socialbyraerna slutar att ta hand om vuxna missbrukare, måste vi hitta radikala metoder för att lösa ett accelererande problem. Under en lång rad av år har förespråkare for legalisering av hasch blivit allt högljudare, sprututbyten skall bidra till att minska smittspridning och hör och häpna, motivera narkomaner till behandling…!

Det är givetvis en bra ide med både legalisering av cannabis och sprututbyten, så tillvida att vi slipper debatten om drogernas farlighet. Nästa steg borde kanske bli att cocain blir tillåtet och heroinstationer typ Danmark/Schweiz. Jag vill gå ett steg längre. Jag vill har gratis alkohol till alkoholisterna, sk alkorum. Varje en som träder in far en 75:a, det räcker en dag. I rummet kan de bli fulla, slåss, spy och dessutom slippa göra det ensamma. Därtill har ju samhället kontroll over missbrukarna. Inträde beviljas bara de som kan uppvisa en sammanlagd tid av tre års alkoholmissbruk. Det enda som delas ut ar renat eller en back ol.

Systemet har fördelen av att inga anhöriga behöver drabbas. Inga kvinnor åker på stryk förutom de kvinnliga alkoholister som besöker alkorummen. Egentligen behövs inga flaskor hellre tappkranar direkt fran producenterna,  både billigt och enkelt. När det blir allt för geggigt går det bra med en högtrycksslang for att städa upp. De som ar i rummet far ju då chansen till en dusch också. Minsta möjliga slöseri med samhallsresurserna.

Polisen kan sedan lägga sin tid på ordningshållande åt respekterad över- och medelklass. Visst är väl tanken svindlande. Om det nu är så att vissa missbruksgrupper som inte klarar av att sluta får ersattningsmedel borde det väl vara samma sak för alkoholisterna. Antar att samhället skulle spara in åtskilliga miljoner i vårdkostnader. Detta ar ju målet för dagens socialvard, att spara pengar och använda så lite som möjligt på gruppen missbrukare. Detta förslag är ämnat till Socialdepartementet, socialbyraerna i Stockholm och andra ställen där man kapitulerat och låter människor gå en långsam inhuman död till mötes.

Ett svar till “Alkorum åt alkoholisterna

  1. Fröken Bovary

    ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s