Färdtjänsten mörkar omorganisation

Fran forsta maj kommer fardtjansten i Stockholm att dra ner pa fardtjanstturerna. Anledningen ar att hela fardtjansten skall overforas till Taxibolagen som ocksa bedriver Rullstolstaxi. For de manga aldre som anlitar fardtjansten blir detta nagot nytt framforallt eftersom de inte fatt information om forandringarna att fardtjansten under landstinget forsvinner helt i Stockholms Lan.

Det ar bedrovligt att media inte uppmarksammat detta som en nyhet, eftersom omstallningen fran den stora grupp som anlitar fardtjanst till stor del bestar av aldre och manniskor med svara problem att anlita ska offentliga transporter. Att heller inte de taxiforetag som idag har avtal med fardtjansten informerar mer an informellt till sina kunder ar markligt.

Att landstingets fardtjanst upphor liksom SL:s bestallningscentral ar ingen forlust i sig. Val kant ar att Rullstolstaxi fungerar battre och ger hogre service for rullstolsbundna. Fardtjanst via Taxi har dessutom en hogre precission vad galler att halla tider. For manga fardtjanstberoende innebar det nya systemet som skall vara genomfort innan arets slut, att de slipper vanta  i flera timmar pa att ta sig fran t.ex vardcentraler och sjukhus, utan istallet kan bestalla en taxi och darmed komma hem tidigare. Kostnaden for resenarer med Fardtjanst andras inte.

Varfor har inte Landstinget i STockholm och SL informerat om forandringarna och gett manniskor som anlitar deras tjanster mojlighet att vanja sig vid ett nytt system?

Ett svar till “Färdtjänsten mörkar omorganisation

  1. Media har fullt upp med att rapportera om otrohetsaffärer.Jag körde taxi på åttiotalet och då funkade färdtjänsten skapligt för de äldre.Sedan har den precis som allt annat i vårt samhälle gradvis försämrats.Det är lätt för byråkrater att jävlas med de äldre, för de har inte så lätt att försvara sig. Hoppas innerligt att alla makthavare så småningom själva faller i de gropar de gräver åt de gamla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s