Farsta Socialförvaltning vanvårdar minderåriga barn

RebellRobban har polisanmält Farsta Stadsdelsnämnds socialförvaltning och det familjehem som hans sjuårige son är tvångsplacerad i. I mer an tre år har Robban kämpat for att få hem sin son, en kamp som Socialförvaltningen bara bemött med ökade restriktioner och kränkande utredningar om Robbans person.

I dagarna fick Robban hem den sk Hemtagningsutredningen, en utredning som görs när en förälder begär att få hem sitt barn. Inte märkligt nog vågade inte socialförvaltningen skicka den till Robbans advokat, vilket kanske inte var konstigt mot bakgrund av rapportens innehåll. Under mer än ett års tid har sonen antingen varit utsatt för sexuella övergrepp i familjen eller familjen närstående eller for sexualfientlig moral. Rapporten hänvisar till barnets beteende hemma och i skolan, vilket bla har inslag av sexuella beteenden som inte förknippas med barn i den åldern. Vidare skall barnet utredas for Aspberger detta har inte meddelats till Robban.

Om Robbans son, antingen utsatts för sexuella övergrepp eller sexualmoraliska fostringsmetoder som påminner om 40-50 talets svenska social- och barnavård, har Stadsdelsförvaltningen i Farsta en del att stå till svars för. Hur kan en socialsekreterare och nämndpolitiker tvinga ett litet barn att bo i en familj dar barnet beviserligen enligt alla utlå tanden i psykologutredningen mår illa. Vilka motiv har förvaltningen och går deras prestige fore lag och rätt.

Robbans son måste dessutom kalla fosterföraldrarna for mamma och pappa, vilket enligt lag ar förbjudet. Inget barn kan tvingas kalla någon som inte ar ens pappa for pappa. I mer än tre år har socialförvaltningen i Farsta klarat sig undan JO anmälningar, JO är i vanlig ordning en tandlös inrättning som bara ser till byrakraternas behov och inte till den uppgift de är satt att göra, granska allmänhetens klagomal.

Den lag om tillsyn av fosterhem som skall ske minst en gång om året (trädde i kraft 1 jan 2010) oanmält och dessutom att samtalen skall föras med barnen utan fosterföraldrarnas närvaro har inte fungerat vid familjehemmet i Norrtalje. Hur var det nu Maria Larsson, var finns resurserna på Socialstyrelsen för att utföra det här jobbet.

Robban kommer att få hem sin son, därom hyser jag inga tvivel idag och den kampen kommer han inte att behöva utfora ensam. Men de skador som barnet åsamkats under de här åren är betydligt större än ev otillfredstallda behov innan omhändertagandet. Min förhoppning är att de socialsekreterare i Farsta som medverkat till detta skall hamna i domstol och att Stockholms Stad tvingas i slutänden betala ut ett stort skadestand till Robban och hans son. Skadestå ndet kommer att behövas for att reparera den brist på tillit, svek och overgrepp som han utsatts för av socialtjansten i Stockholm.

Mitt engagemang i den har historien härror sedan mer än tre år tillbaks. Jag har aldrig ifrågasatt Robbans kompetens som pappa och jag kan som en ur vanvårdsgruppen se hur historien upprepar sig. Nasta steg i min blogg blir att namnge samtliga inblandade myndighetspersoner i fallet Rebellrobban och hans son.

Annonser

9 svar till “Farsta Socialförvaltning vanvårdar minderåriga barn

 1. Fy faan säger jag… Tur att sådana som du finns kram

 2. Vilka av dessa ”inblandade” förutom Robban har du pratat med? Har fosterfamiljen fått vara med och kommentera det här? Jag skulle inte tycka att det var kul att läsa att jag utsatt mitt fosterbarn för sexuella trakasserier om det inte var sant, i alla fall.Då Robban vad jag förstår är fråntagen rätten till sin son behöver de väl inte meddela honom om alla utredningar sonen går igenom? Om man tror att ett barn har en diagnos skulle jag tycka att det var bra att man tittade närmre på den saken.Ser att du vill godkänna kommentarer innan de postas också, så jag antar att alla som är kritiska mot dig och din blogg inte blir publicerade. Fegis 🙂

 3. Åh, mitt namn är Johanna Nyman, såg att det blev anonymt och det var verkligen inte meningen. 🙂

 4. Hej jag censurerar bara sk skitskriveri alltsa inlagg utan substand.Robban o barnets mamma har delad vardnad, vilket innebar att vardsratten inte ar overflyttad. Robban har fatt informationen via en sk hemtagningsutredning som han sjalv begart for att kunna ta hem sonen.Alltsa har man skyldighet att informera honom. Utredningen som helt klart ocksa fosterforaldrarna tagit del av redogor for vissa beteenden etc hos barnet. Jag skriver att under normala omstandligheter hade barnet flyttats och det gjorts en anmalan vilket man inte gjort fran socialforvaltningen. Som foralder skulle jag bli skogstokig om mitt barn som var placerat hade den formen av omnamnanden och sk beteenden i en utredning efter att ha varit placerad. Diagnos i all ara men sa lange jag ar formell vardnadshavare har jag ratt att veta allt som hander mitt barn ocks[ om det ar placerat.

 5. Du menar att barnet skulle flyttats från fosterföräldrarna? För att han fått en diagnos då? Det är väl mycket jobbigare att vara fosterbarn och att flyttas runt än att få vara på samma ställe tills man, om det blir så, får flytta hem till föräldrarna?Vad för beteenden menar du att detta skulle vara? Syftar du på de sexuella beteenden det sägs att pojken har? Hur skulle dessa ”hemtagningsutredare” få reda på sånna saker? Och hur kan man vara säker på att dessa beteenden inte kommer av hans diagnoser snarare än sexuellt utnyttjande? Det finns ju många diagnoser där barnet gärna snappar upp beteenden som föräldrarna säger är fel, bara för att trotsa. Jag känner en flicka som är ett år yngre än den här pojken, hennes ordförråd består av könsord och svordomar, gärna blandat med obscena gester.Och sedan, som jag frågade tidigare, har du någon annan källa än den här utredningen som gjorts? I en sådan här allvarlig fråga tycker jag att man bör ta reda på alla fakta innan man uttalar sig, speciellt när dina anklagerser är så grova. Skulle det vara så att fosterfamiljen INTE betett sig på det här viset kan jag tänka mig hur otroligt ledsna de skulle bli av att läsa något sådant. När allt kommer omkring – det är faktiskt inte fosterfamiljen som bestämt att pojken ska placeras, och de bör inte hängas ut om man inte har alla fakta.

 6. Du jag har foljt det har arendet sedan start. O jag kanner Robban otroligt val. Jag kanner inte fosterfamiljen mer an att jag traffat dem en gang. Daremot vet jag att fosterfamiljen vagrar lata pappan ringa sin son, att pappan tvingas umgas under bevakning den gang i manden han far traffa sonen. Att pappan behandlas som kriminell medan mamman som anses samarbetsvillig far traffa sonen i familjehemmet. Men ocksa mamman har haft synpunkter pa en del av handelserna. men eftersom hon har socialbidrag vagar hon inte stota sig med sin forvaltning av radsla for att forlora bidraget. Nar det galler misstanke om sexuella overgrepp skall detta enligt lag anmalas till polisen, och jag kan lova dig att saker som den har pojken sager handlar inte om bokstavssjukdomar utan om nagon form av sexuellt overgrepp mycket mojligt overgrepp i form av sexualfientligt beteende fran familjen. De har saker last allt men jag lovar dig att jag skulle aldrig stalla upp i en historia dar det inte fanns fog for det. I det har fallet handlar det om en socialforvaltning som gjort alla fel som finns och det kommer ocksa att redogoras for senare. Hemtagningsutredningen innebar att man intervjuar forsterforaldrar, skola och later barnet traffa en psykolog. I det har fallet psykolog utsedd av socialforvaltningen. Barn som vill klippa av sig snoppen eller som tycker att man kan grilla snoppar och den flicka du kanner kanske du borde vara mer lyhord till varfor hon anvander de orden. Det ar knappast normalt.

 7. Asa Bjarnstedt, Anna Agneklint vilket av namnen doljer sig bakom Johanna. Men det vittnar om, att ni borjar bli oroliga eftersom ni gar ut och sprider falska rykten och sadant som inte stammer.

 8. Jag var under förra året på Allmänna barnhusets konferens om Socialtjänstens samta med med och då talade Maria varmt om oannonserade besök på institution och privata hem. Det låter bra och det är fruktansvärt om det inte fungerar.

  Och vad gäller föräldrars insyn och möjlighet till medbestämmande i den mån föräldern anses ha förmåga. Föräldrarna ska ges rätten till insyn i barnets vård även om vårdnaden är överflyttad om det inte är skadligt för barent och et har jag förstått att så inte är om vårdnaden fortfarande ligger på båda föräldrarna. Om det finns misstanke om att barnet DESSUTOM blir utsatt för övergrepp i det hem han befinner sig så ska han omedelbart tas där ifrån. Det direkta hotet måste tas bort, det är vår skyldighet som vuxna att se till barnets ve. Nu vet jag inget om RebellRobban och hans sons situation, men är det som du beskriver Anne, då är det fruktansvärt.

  • Jo det är exakt så, RebellRobban har inte kunnat påverka något eller haft någon insyn alls. Han hålls utanför. Det finns en del till som jag inte skriver om här, men det hade inte förändrat i sak. Faktum är att det finns en otrolig tjänstemannamakt vid Farsta Socialförvaltning, men det finns ju fler exempel, Mark, Ljusdal, Norrköping, Linköping där man helt åsidosätter allt det som Maria Larssons sk förstärkta barnlag innebär. Även i fall där det är befogat med omhändertaganden anser jag att det måste till samverkan och kommunikation och om möjlig släktnära placering, i det här fallet inte möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s