MP går åt höger i Göteborg

”På riksplanet ler Mona Sahlin och Maria Wetterstrand ikapp. I Göteborg är det frostigare mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det som verkar omöjligt i riksdagshuset kan bli verklighet i höst i Göteborg: Miljöpartiet kan tänka sig att lämna det rödgröna samarbetet och hoppa över i alliansens bo.

– Det är inte givet att vi ska samarbeta med Socialdemokraterna efter valet. Vi är ett eget parti och vill inte bli instoppade i något fack, säger Kia Andreasson, kommunalråd och gruppledare för Miljöpartiet.”

Ja och vem har sagt att MP är socialister eller vänster när inte ens socialdemokraterna längre är ett vänsterparti. Det finns ytterst lite inom MPs politik som är vänsterinriktat. Och väldigt lite som direkt stärker de svagare grupperna. Att dagens GP gör affär av MPs flirt åt höger är enfaldigt. MP samarbetar runt om i landet på lokalplanet både åt höger och vänster beroende på var de får bäst gehör. Detta gäller också borgliga partier där ett och annat även samarbetar åt vänster. Men media gör ju allt for att stärka bilden av splittring och oförmåga till samarbete.

Ekonomiska frizoner tillhör en del av MPs mer undanskymda politiska mål, men i Göteborg har man stöttat moderaterna i en sådan motion. Ekonomiska frizoner är vad som används i bla Kina för att öka handeln och intresset från internationellt kapital. Där har man också löner som är lägre än svenska barns fickpeng. Det är kanske inte den formen av frizoner MP strävar efter,  men varfor skall en del av en stad vara befriad från arbetsgivaravgifter och skatter. När det gäller allmänt kring samarbetet på riksplanet finns det en intervju med Maria Wetterstrand där hon klart säger att målet är att bli starkare än socialdemokraterna. Om MP blir valets vinnare kan de dessvärre välja vilken partner som helst även borgarna. Så låt oss inte ropa hej förrän vi är över valet i september.

Ett svar till “MP går åt höger i Göteborg

  1. Bra Anne, kunde inta sagt det bättre själv trots att du är stockholmare och jag Angeredsbo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s