Internethot: är åklagarna rädda eller okunniga?

Under några dagar har jag fått en del märkliga hotfulla mail via Facebook från en sida som kallas Sociala sajten. Facebooksidan tillhör en medlem i Sverige Demokraterna, BG Söderberg Green, som driver ett antal websidor där förtal och kartläggning av personer han inte tycker om hör till vardagen.

Jag oroas inte över handgripligt våld från personen i fråga, däremot oroas jag över att en person kan sprida falska rykten, kartlägga människors liv och gå i land med detta utan att åklagare och rättsväsendet i Sverige engagerar sig. Mitt fall är polisanmält, men det innebär inte att åklagarna driver det vidare till allmänt åtal och det vet människor som driver Socialasajten.se, medborgarjournalisterna.se etc om och kan därför utan problem fortsätta sin verksamhet.

På Facebook florerar ett antal sk sympatisidor, inte minst sidor mot orättvisor i Samhället. När förfrågan om Socialasajten på Facebook låg i min box och jag såg att vanliga demokratiska människor som jag kände var med pingade jag ja. Senare fick jag veta att sajten tillhör en medlem i SverigeDemokraterna och lade in en logg i min facebook om detta. Personen som driver facebooksidan finns inte kvar som person, men väl med en sida där det saknas administratörsnamn, vilket borde vara legio på Facebook. Facebook har fått  anmälningar om sidan men låter den ligga kvar.

Internet är det mest fantastiska som finns, där det fria ordet kan cirkulera utan problem. Detta till gagn också för medborgare i länder där tryck- och åsiktsfrihet inte står så högt i kurs. Men Internet är också ett område som saknar juridisk kontroll av rättsväsendet. Möjligen skulle man granska om det handlade om terrorism, hot mot Israel eller folkgrupp, möjligen säger jag.

Men att via Internet, i sin mail och på sk sociala sidor utsättas för hot och förtal är kränkande och försätter människan i en situation där hon är helt oskyddad, På andra platser på sk forum- debatt och tidningssidor tillåts alias vid debattinläggen. Det senare är något som inte hör hemma i en öppen och seriös diskussion, och det borde vara förbjudet att använda alias i debattinlägg där det handlar om människors utsatthet, kränkningar etc.

SverigeDemokraterna är en djupt odemokratisk organisation som vill exkludera vissa människor från att delta i samhället och att bo i Sverige. De står för en rasistisk och människofientlig grundsyn som inte hör hemma i ett modernt upplyst samhället. Att SD därtill också skyddar människor som BG Söderberg Green, vilken driver Socialasajten på Facebook,  är bara ett steg i deras sätt att vara, att använda sig av hot, skrämseltaktik etc för att oroa människor så att de inte agerar. Det är just det att människor inte agerar som medverkar till att grupper som SD kan husera helt fritt, liksom bristen på media som tar upp hur SD och deras medlemmar verkligen fungerar. T.ex, tar inte media upp hot mot enskilda vanliga människor. Hoten måste gälla minst någon inom ramen för etablissemanget om det skall vara intressant.

Jag kommer aldrig att backa för vare sig SD eller nämnda hemsidors ägare, jag blir inte skrämd för fysiskt våld utan av möjligheten att förtäckt och utan att jag kan kontrollera informationen om mig sprids på ett sätt som skadar,  inte bara mig utan också människor i min närhet. Jag inser allt tydligare att det största hotet inför valet 2010 är att låta SD komma in i Riksdagen, för som medborgarjournalistens ägare skrev till mig ”när vi väl är i riksdagen kommer de att stå i kö för att samverka med oss” det är det jag är rädd för. Att de etablerade partierna i jakt på makt och härligt inte vågar säga nej utan kompromissar bort sig.

Själv skall jag ägna en stor del av min skrivartid till att bekämpa rasism, försvara alla de portalramar som Sverige satt upp i akt och mening att alla är välkoma till vårt land. Den dag vi, etablissemanget viker sig och går samma väg som SD den dagen tappar Sverige den sista delen av sitt mänskliga ansikte.

Ett svar till “Internethot: är åklagarna rädda eller okunniga?

  1. Blir de rätegång så lovar jag att bjuda in dig till föreställningen!Fick vet att du också drabbats av galningen nu i dagarna och nu får det räcka känner jag! Det måste ju finnas så mycket samlat om den mannens härjningar att man borde kunna göra något. Ha det gott och kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s