TIO SMÅ MINISTRAR GINGE UT I RIKSDAN…EN…..

Äntligen ser vi sprickorna i muren. Vid tisdagens möte med Jan Björklund kunde vi skönja att den borglia alliansen långt ifrån är överens. Björklund vill sänka skatter, avskaffa arbetsrätten, moderaterna tonar ner skattesänkningarna, ”värnar” om arbetsrätten. Björklund vill ha medlemskap i NATO, euron i Sverige.

Idag kom beskedet att Littorin hoppar av på grund av familjeskäl. Familjen går före, säger han i medierna. För Littorin är valet enkelt även om avhoppet kom mitt i valrörelsen. Han behöver inte inrätta sig i sin egen arbetsmarknadspolitik  att hålla den sk arbetslinjen. Littorin skall kanske bli hemmapappa…hoppas han skänker ett antal kvinnor och män några goda tankar, vilka inte har råd att göra avhopp utan troligen måste öka sin arbetsinsats för att klara den av vardagen. Verklighetens folk ser annorlunda ut beroende på vilket socialt skick vi tillhör. Jag kan förstå hans personliga skäl och respektera dem, Mona Sahlin visar empati och uppriktig förståelse. Hon om någon vet vad det innebär att privatlivet blir lidande i det offentliga skenet.

KDs stora dag fredag vad blir av den, Göran Hägglund är matförgiftad, är det en slump att detta sker i när partiets siffror viker, Alf Svensson torde vara den person som blixtinkallas för att rädda situationen.

Jag reagerar över att Littorin väljer onsdagen att avgå på samma dag som Maud Olofsson har sin stora dag i Almedalen.Säger det något om Maud Olofssons mindre lyckade politik som näringslivsminister och ett bra sätt att hjälpa henne att snabbt avgå. Att sedan den samlade pressen återfinns hos Ingvar Carlsson idag och att intresset just nu är större på de RödGröna.

För Reinfelt torde Maud Olofsson sjunkande stjärna vara välkommet, han har ju ingen möjlighet att sparka en minister som inte tillhör hans eget parti.

Littorin har inte varit framgångsrik i sitt ministerjobb, ungdomsarbetslösheten ökar det sk utanförskapet ökar, Enligt experterna påverkar inte avhoppet valrörelsen, men motsägande rykten om Maud Olofssons ev avgång efter valet, Solveig Ternströms avhopp från Centern till MP och support till Mona Sahlin är väl vad man kan kalla SPRICKORNA I MUREN. Några som gett sken av sammanhållning och enighet börjar krackelera och efter Fredrik Reinfelts inledningstal som inte handlade om moderat politik utan om retoriska klyschor, ser jag möjligheten för de RödGröna att kanske klara valet.

Fick just höra att Tobias Billström blir arbetsmarknadsminister i kombination med sitt jobb som migrationsminister. Som sådan har han lika stor empatisk kärna som en kokosnöt och har han samma framtoning i arbetsmarknasfrågorna torde det bli än större möjlighet till RödGrön seger.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s