Smutskampanjer och bluffpolitik

Expressen skriver i sin ledare ang Littorinaffären om smutsig politisk kampanj. Tänk om Littorin talar sant!

”Men tänk om Littorin talar sanning, Helle Klein? Och tänk om den uppslitande vårdnadstvisten faktiskt bränt ut honom?
Det är förstås av underordnad betydelse för AB:s ledarsida. Valet ska vinnas till varje pris. I slutet av september skriver man säkert en ledare och beklagar sig över allt smutsigt kampanjande i valrörelsen.”  Jag orkar inte diskutera just Littorins ev köp av sex utan mer synen på smutsiga kampanjer. Expressen har mig veterligt aldrig trätt upp till försvar för Mona Sahlin när hon utsatts för diverse smutsiga kampanjer. Okommenterat gjorde man rubriker kring Tobleroneaffären som drogs upp av KDs Göran Häggström, trots att den affären borde varit glömd och gömd sedan länge. Expressen försvarar när det passar sina politiska syften i samma grad som Aftonbladet gör det, däri skiljer sig tidningarna inte åt. Smutskampanjerna är kvällspressens signum tyvärr. Det skulle säkert gå att rada upp fler fall för bägge tabloidernas besynnerliga politiska journalistik, men kärnan är att tidningarna lever på skandaler och rubriker. Expressen skulle troligen inte lagt ner Littorinhistorien om den handlat om en politiker från motsatta sidan och knappast heller underlåtit att publicera en motsvarande nyhet som AB gjorde. Tidningarna hängde på och förklarade att man bara var tvungen att citera och ta upp frågan. Var man det? Hade man inte kunnat döda den direkt. Men är det inte fakum att Expressen också sålde lösnummer, liksom DN fick några extra tidningar sålda genom en ”brevintervju”. Det luktar gammal god DN journalistik från Geijers dagar, vi har sanningen Littorin talar ut i DN…det gjorde Geijer också… för den som minns. Att historien sedan visade sig vara sann och lite till…har DN aldrig tagit upp eller gjort upp med. Nu skriver DN att Aftonbladet kan fällas för förtal, jag antar att AB kollat med sina jurister innan de publicerade. Ord kommer att stå mot ord så länge bara Littorins namn är  offentligt. Folk som utan förskyllan eller orsak hängts ut på diverse nätsajter, med namn personnummer etc…har anmält detta till polisen. Åklagarna lägger ner vartefter anmälningarna kommer in. Det skall vara oehört grovt för att leda till åtal, sa en åklagare som lagt en anmälan undertecknad gjort. Förtalsrättegångar i Sverige kan bara den göra som har pengar och där skiljer sig jag och Littorin åt.


I spåren av Littorin och arbetmarknadspolitk, skriver SVD idag att den nya sjukförsäkringsreformen blivit ett fiasko. De nya sjukpenningsreglerna är ett fiasko. Av de 12 600 utförsäkrade fick bara 370 personer riktiga heltids- eller deltidsjobb.
Socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson menar ändå att reglerna underlättar en human anpassning till arbetslivet.

Intressant då samma reform tvingar människor att sluta befintliga jobb för att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande. Totalt har 1 800 personer fått någon form av jobb, men de flesta har fått det med hjälp av lönebidrag eller annat statligt stöd. Omkring 60 procent av alla som förts över till Arbetsförmedlingen finns kvar i något av myndighetens program. 40 procent har inte kunnat delta i Arbetsförmedlingens program.”

Christina Husmark försöker få ut allt från missbrukare till mer eller mindre dödssjuka på en arbetsmarknad som efterfrågar, människor som aldrig är sjuka, beredda att jobba övertid, finnas till hands och dessutom vara oerhört välutbildade. Sverige importerar sk högutbildad arbetskraft, välutbildade invandrare med högre examina än någon i regeringen kör taxi och bakar pizzor.

Jag tror mig veta var gruppen utförsäkrade för arbetsmarknadsåtgärder hamnar, i klassiska låglönejobb där man enkelt kan göra sig av med anställda när marknadens behov sinar. Därmed inte sagt att sjukskrivna inte skall ha rätt till jobb, tvärtom. men man kanske skall ha en mer realistisk syn på verksamheten.

En bekant till mig med grava alkoholproblem skall slussas ut på arbetsmarknaden, det är knappast jobb som personens problem utan missbruket och det försvinner inte på ett jobb. Personen i fråga skulle troligen tillhöra den grupp som ganska snabbt får sparken.

Det kanske är dags att börja tala om arbetsmarknadspolitik i realtid och inte fejkad och putsad statestik.

andra om samma ämnen

Mitt i steget5 svar till “Smutskampanjer och bluffpolitik

  1. Förbannat bra inlägg!! Tumme! Jag brukar gilla vad du skriver och tittar till dig när jag kan…Hemikramar!! ps fråga: får man reblogga dig?? ds

  2. självklart…debatten behöver hållas vid liv. tack för de varma orden.

  3. ”Sverige importerar sk högutbildad arbetskraft, välutbildade invandrare med högre examina än någon i regeringen kör taxi och bakar pizzor.”Snälla! Visa gärna ett exempel som ger stöd till det här påståendet. Finns det över huvud taget något sådant?Nej jag är trött på alla lögner och röstar på Svenskarnas parti i höst.

  4. Himla bra skrivet!Tänker följa dig i fortsättning också nu när jag har hittat till dig.

  5. tack självklart kul att få en läsekrets….ha en bra helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s