Inte alliansen utan Reinfeldt

Journalister är en märklig samling, inte minst när de skall skriva om valet. Det är nästan så man kan läsa vilken politisk sida dagens journalister hör hemma i. Tidigare skulle journalister granska och skriva om det som inte nämns, men idag är den sk undersökande journalistiken lagd på hyllan, inte minst den politiska granskningen.

Man kan klart se vilka som avskyr eller föraktar Mona, från rubriksättning till ingress. Man kan lika klart se vilka som beundrar Fredrik Reinfeldt. När man dessutom skall markera hur bra t.ex Alliansen är används just Alliansen som begrepp. Alliansen ökar, leder, Alliansen eniga….

RödGröna blocket beskrivs som en nedåtgående spiral där alla är oense. Sättet att bevaka den politiska debatten är amatörmässig. Alliansen är inte enig i alla frågor, däremot säger alliansledarna att man kan inte få allt i en koalitionsregering. Där Alliansen går till offensiv går de RödGröna till försvar. ”Vi är visst eniga i stort sett…” Vi har kommit överens…”

”Alliansen verkar ha lyckats bäst i blockens kamp om att brännmärka motsidan för inre motsättningar. I en ny undersökning från Skop anser en mycket klar majoritet att de rödgröna är mest splittrade.”

Varför kan inte de RödGröna säga ge och ta, vi kan inte få alla våra önskemål, vi måste kompromissa. Varför tycker medierna att det är större att de RödGröna är olika än t.ex de borgliga. För min del skulle det i så fall ställa nästa fråga, behöver vi Folkpartiet och Centern, KD? Egentligen inte för det är små skiljelinjer och den moderata tonen är starkast. Det är Reinfeldt som leder, inte Alliansen. Alliansen är numer ett aliasnamn för Moderaterna. I ett läge där Moderaterna är störst gör nog de mindre borgliga partierna bäst i att hålla en låg profil.

 

Ett svar till “Inte alliansen utan Reinfeldt

  1. Summasummarum

    85% av dagspressen är blå. Vad händer över tiden om man släpper ut 85 blå valarbetare och 15 röda? Jo, vi får en mediasituation där mitten förkjuts åt höger, precis som i politiken. Dagstidningarna är karriärmöjligheter för journalister vilket innebär att det i stort sett bara är borgliga tidningar att välja på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s