Alliansen får inte ifrågasättas

Folkpartiet har en främlingsfientlig hållning till invandrarfrågan, men Jan Björklund blev arg över att kallas invandrarfientlig. Kanske har Jan Björklund inte koll på sitt partis ideer i frågan i så fall, för kravet på svenska för att bli medborgare, begränsad anhöringinvandring, brist p¨å agerande då det gäller Romerna i Europa. slöjförbud etc är för mig om inte fientligt så fördomsfullt. Jan Björklund hänvisar till sitt baltiska ursprung och två adoptivbarn. Ja jag har också adoptivbarn från andra sidan jorden, men jag tycker i alla fall inte inte invandrare måste ha svenskaprov för att få bli medborgare och jag tycker inte slöjans vara eller icke vara är min sak att avgöra.

Kanske är det så i stället att när Alliansen blir ifrågasatt, betraktas journalistkåren som vänstersympatisörer och nu kräver Alliansen att minsann de RödGröna också ställs inför skranket av TV 4 i annat fall skall man minsann protestera. Ja inte har Alliansen protesterat mot den ojämna bevakningen av de RödGröna där man uteslutande låtit alliansens sympatisörer få slå sönder deras förslag och där medierna sett till att detta också blir rubriker.

Allt har varit så bra under Alliansens tid, lite kompromisser måste man godkänna, tycker Reinfeldt som inte kallar motsättningar inom Alliansen för motsättning utan för kompromiss. Om vi tittar på moderaterna i STockholm skriver Stefan Nilsson, MP en intressant inlägg på dagens Newsmill. ”Sedan Moderaterna tog över 2006 har Stockholms sociala barn- och ungdomsvård skurits ner med 120 miljoner. Nedskärningarna döljs i budget genom att Moderaterna mörkar kostnaderna för reguljär inflation. Men, nedskärningarna är uppenbara i verkligheten. Men det slutar inte där – ovanpå dessa nerskärningar läggs fler nerskärningar. Socialtjänstnämnden får ytterligare nerskärningar varje år: 23 miljoner mindre 2007, 11 miljoner mindre 2008, osv. Miljöpartiet säger nej till besparingar på utsatta barn och unga. Vi satsar de resurser som krävs. Inget annat är värdigt ett modernt samhälle. http://www.newsmill.se/node/28041

Antalet barnavårdsärenden till Socialjouren ökade med 50 procent de tre första månaderna 2010. Antalet barn och ungdomar i dygnetruntvård ökade med över tio procent och i jourhem med över tretton procent mellan 2007 och 2009. Ungefär 40 000 barn i Stockholm lever med föräldrar som missbrukar. Det är barn som sällan lyckas göra sin röst hörd.”

Det skulle säkert kunna byggas på mer om de borliga insatserna i Stockholm, som förhållandet mellan bostadsrätter och hyresrätter. I Stockholms innestad är mer än 60 procen av bostadsbeståndet bostadsrätter. Abit Dundar sa att målet är 50/50 i Stockholms Stad.

Han sa att Hägersten-Liljeholmen har Stockholms bästa missbruksvård. Vad han grundar det på vet nog bara Abit själv. Mer än tio missbrukare har dött 2010 i just den stadsdelsförvaltningen. Missbrukare som varit på behandling, återfaller inom en vecka. LVM ärenden för vuxna missbrukare tas inte upp. Utredningar för behandling tar upp till ett halvår. Ofta avslår avdelningschefen med motiveringen att det blir för dyrt.

Men vi skall självklart inte kritisera Alliansen ingen kritik får föras fram mot denna grupp, och om vi nu vill vara garanterde denna tomtebolycka ytterligare fyra år, skall vi rösta på Alliansen. Storhetsvansinnet fällde Göran Persson, risken finns att samma storhetsvansinne fäller Alliansen om inte i år så nästa val.

2 svar till “Alliansen får inte ifrågasättas

  1. Får inte alliansen ifrågasättas? Oj, då ber jag om ursäkt för mina bloggar här på blogg.aftonbladet.se Oops, my fault!

    • Jag menar inte bloggar jag menar i skrivna medier och TV. Alliansen anser sig ha rätt att bara deras åsikter är riktiga och därför skall betraktas som de sanna, medan de accepterar negativt skrivande om de RödGröna. I en mediavärld där Alliansen har allt positivt på ledar- och nyhetssidorna är det svårt för opositionen oberoende hur bra förslag de än skulle lägga fram. Jan Björklund reagerar dåligt på en fråga som lätt kunde besvaras utan att ta åt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s