Loppis i Aspudden lockade till valurnorna

Det var en strid ström mellan Vallokalen Aspuddens skola och Hägerstensvägen idag söndag. Sveriges största loppis och förhoppningsvis en draghjälp till valet. På Hägerstensvägen var det tusentals människor i rörelse mellan loppisstånden och utanför Aspuddens Skola var det kö.

Aspudden är allt mer kulturcentrum i Stockholm, inte galleriakultur vilket Abdul Dundar lyfter fram för att försvara gallerian i Liljeholmen. Han borde ha besökt Hägerstensvägen idag tillsammans med Madelein Sjöstedt kulturborgarråd i Stockholm (just nu åtminstone). Helt klart lockarde loppisen också folk till valurnorna, många som kanske avstått att rösta eller rösta om kanske tog chansen idag. Grattis Aspudden till ett kul intiativ som förhoppningsvis blir tradition.

Så här kunde man läsa inför loppisen på hemsidan Söndagen den 19 september, på självaste valdagen, kör vi bord och filtar med prylar på längst med hela Hägerstensvägen – från Shellmacken i Aspudden till Örnsbergs tunnelbana. Det blir två kilometer om man räknar båda sidorna av trottoaren!”

Trist är att inte några tidningar eller TV kunde avvara lite tid för arrangemanget som var kanske det mest valspektakulära i Stockholm idag.  En halv mil loppis, kö till vallokalerna och strålande höstväder. Just nu känns det RödGrönt. RödGröna gänget i Aspudden sa att de kände vittring på vinst…FI sa att man kanske har fler röster nästa år och Piratpartiet som har sin lokal i området där jag särboar ibland, hoppades på röster men sa att RödGrönt var nog att föredra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s