Alliansen manar till skilsmässa i de RödGröna

Så kliver SD in i politikens finrum – Riksdagen. Jimmi Åkesson (SD)  säger att andra partier  betraktar dem som problem, han kontrar med att ”vi skall ta ansvar”. Slog mig att deras valvaka påminde om  gäng skrikande idrottsfanatiker, med övervikt av män och knappt några kvinnor. Invandrare i Sverige må inse att läget blir tuffare i Sverige med SD i Riksdagen. Kanske inte praktisk politik, men ett albi för att utöka främlingshatet. För ju mer SD motarbetas desto större kommer stödet för dem att bli. SDs framgång beror inte på deras budskap utan på bristen av bemötande från de etablerade partierna. Kanske lär man sig något av detta,  som att grupper som SD måste bemötas i debatt och inte genom förnekanden.

Ingen vill samarbeta med SD men Folkpartiets krav på förbud mot burkor, svenskaprov för att bli svensk medborgare är väl förslag som SD mer än väl kan stödja. Kommer FP att backa från sina krav nu?

Den moderata framgången, är jag inte så säker på att handlar om partiet utan om person. Skulle någon annan än Reinfeldt/Borg styra partiet tror jag inte stödet skulle vara så stort. Årets val var i högsta grad ett val på person. 2010 års val handlade inte om ideologi utan om person. I en undersökning sa de tillfrågade att de gärna såg Reinfeldt som en socialdemokratisk statsminister.

Valet blev en besvikelse för det RödGröna Blocket, men jag tycker inte man skall se det så. Viljan att stå för ett alternativ där olika frågor får utrymme är föredömligt. Mona Sahlin har fått skit i medierna, trots detta har hon och står hon på fast fot. Starkare och säkrare. Vi borde vara stolta över henne, se hennes styrka och vilja. Hej Mona, enade vi står söndrade vi falla. Till skillnad från Jan Björklund utropade hon inga vinnare, valet har ingen vinnare bara förlorare. I TV speklurerades om att Mona skulle tvingas avgå och att MP väljer att gå över till Alliansen. Hej då Maud trevligt att råkas, för då åker ditt Gröna alternativ i Alliansen. Jag tror inte Maud vill släppa in Miljöpartiet eller släppa kravet på viceposten som Statsminister.

Det jag kan känna sorg över är den fackliga rörelsen. Facken idag tenderar allt mer att bli administrativa organisationer där man tappat tänderna och inte längre kan göra anspråk på facklig kamp. Alliansen måste ha fått en verklig allierad i svensk facklig rörelse..

Jag gillar Maria och Peter i MP, jag hoppas att de inte faller för Moderaternas inbjudan om att bli en del av Alliansen. Jag skulle hellre se ett nyval. Jag tror det blir ett nyval.

Ungdomarna röstade RödGrönt trots att Centern trodde att ungdomar är idioter och därför måste tala om hur de skall rösta. ”De nästan 500 000 förstagångsväljarna är guldklimpen alla partier vill åt i årets val. Men när Centerpartiet skickade sms till hälften av dem om hur de borde rösta fick flera nog.

–        Jag blev förolämpad, det är precis som att vi inte kan ta reda på något själva bara för att vi röstar för första gången, säger Johanna Åsberg, 19.” Ungdomar må ha dåliga betyg i skolan men att rösta må vara deras ensak.

Varför fick vi ett SD till riksdagen? Missnöje, okunskap, utanförskap eller vad. Jag tror det är enklare än så.- svenska företagare importerar hellre arbetskraft än tar till vara invandrad arbetskraft i Sverige. Hade man anställt medborgare med annorlunda namn men med kompetens hade kanske mycket varit annorlunda. Hade vi inte tillåtit enklaver av invandrarboenden i storstäderna kanske fler invandrare kunnat integrerats. Om medierna hade lyft fram vad SD stod för och om partierna tagit debatten med dem, kanske SD inte varit i Riksdagen i dag.

Jag är ledsen denna kväll. Jag ser fyra år av nedmontering av Sverige men jag ser också om vi har tur ett nyval. Den som lever får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s