Kissa nu i annat fall…vänta i tre timmar och jesus älskar alla barnen

Tja potträning för barn har många av oss sysslat med och varit med om själva. Träna din hund att kissa utanför bostaden och på något så när bestämda tider, fungerar ganska bra. Men nu kommer nya rön inom potträningen, att potträna pensionärer. Skulle vi kunna kalla det dressyr…vad mer kan vi träna pensionärerna till, allra helst om de är dementa-senila eller har andra åldersrelaterade sjukdomar. Jag kan inte låta bli att undra hur man tänker inom äldrevården. Det handlar inte om besparingar av blöjkontot.

Men kisschemat är inte någon kall besparingsåtgärd i syfte att spara blöjor. I stället är det en del av en kvalitetsförbättring, säger chefen för äldreomsorgen i kommunen, Ann Hellgren till Aftonbladet.”

För min egen del funderar jag över hur man skall kunna bestämma att någon kissar på beställning. Har ni inte varit med om att lämna urinprov hos doktorn och kämpat som små iglar för att pressa ner några droppar. Vattenkranen, kallt vatten på handen… etc…hur bra går det?  ”Nu skall en inkontinent pensionär kissas 6 gånger om dagen, vad händer om han/hon kissar på sig efter det sjätte besöket. Nej du Stina nu blir det ingen blöja, nu får Stina ligga här blöt tills hon lär sig att hålla igen på kisseriet till klockan 06.00 i morgon.

Mina hundar får belöning när de gör bra saker… nästa steg vore att införa belöning till rätt kissande pensionär och positiv tillrättasägelse för den som misslyckas. Nej men lilla Fru Persson har ni kissat nu, fast det är två timmar kvar, det går bättre nästa gång, skall ni se”.

Belöningen kunde vara att få kissa en gång extra per 12 timmar eller välja när man själv vill gå en gång.

Att få kissa sex gånger om dagen innebär varannan timme. För den som inte vet är att styra behovet hjälper knappast klockan…inkontinens innebär att man inte märker när det rinner till. För vissa äldre rinner det mer meller mindre alltid. Jag vägrar tro att det handlar om kissträning, jag tror det handlar om besparingar på blöjkontot. Ändå betalar pensionärerna för sina blöjor vare sig de på på hem eller hemma.

I en annan blogg på AB läser jag att det nog är bra för dem som arbetar  inom vården och lite enkelt..det fungerar ju tydligen på andra ställen..

Minns hur en dam jag brukar gå hem till berättade hur hon fick ligga i sitt bajs i flera timmar eftersom personalen tröttnat på att byta blöja. Damen ifråga fick inte hjälp att ta sig till toaletten och där utfördes faktiskt blöjbyten enligt schema, men pensionärerna lyckades med bedriften att göra ”nummer två” oftare än schema föreskrev.

Jag brukar jobba timme inom hemtjänsten, vilket innebär att vi går hem till de gamla och faktiskt också byter blöja på en del. Men att diktera att våra äldre hemmaboende skulle reglera sitt kissande enligt schema – hur skulle det se ut.

Jan Björklund har bestämt att Jesus är allena och störst. Alltså skall kristendomsundervisningen återinföras i skolan.

– Det handlar inte om att den kristna religionen är bättre än någon annan, säger ministern till SvD.

I våras kom Skolverket kom med ett förslag på hur kursplanen för religionskunskapen i grundskolan skulle förändras. Kristendomen tonades ner och de fem världsreligionerna jämställdes, något som orsakade protester.

”– Det har varit den totalt dominerande religionen i vårt land och påverkat vårt levnadssätt på ett helt annat sätt än till exempel hinduismen, säger Björklund till SvD.” Hänvisningen gäller ett tidigare citat av Jan Björklund i samma ämne.

Vad skall spekuleras om i denna helomvändning med kristendom på schemat och inte religionskunnande. Vågar jag påstå att Jan Björklund vill ta udden av SD och närma sig KD. Närma sig så tillvida att man övertar deras väljare, det skulle ju göra att både SD och KD kan ramla ut nästa val!

Av det liberala Folkpartiet ser jag numer inte mycket, precis som Maud Olofsson gjorde Centern till ett kärnkraftskramande storstadsparti vill nu Folkpartiet bli en del av det högerkonservativa Sverige.

Det finns nu utrymme för två nya partifraktioner i Sverige, Nya Centerpartiet/Bondeförbundet och Nya Folkpartiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s