Politisk blogg – Revolution bakom skrivbordet

Vad är värdet av viktigt. Ja viktigt för mig, för dig, för andra. Vem eller vilka vill vi påverka? I många debatter talas om bloggandets värde eller icke värde. För vem och för vad? Påverkan, opinion eller bara för andra som skriver!

Jag läser inte alla bloggar. lika lite som jag läser alla tidningar. Det blir en form av bror Duktig i skrivandets värld, vi hoppas att någon läser och om de läser – förändrar eller tänker om. jag har en kompis som fastnat för Vaken.nu, en form av konspiratorisk politik om hotet mot friheten och demokratin. Det vilar ett Zeitgeist över Vaken och vi kan ju fnysa lite åt Rothschild planer på att ta över den politiska och ekonomiska makten i USA, utan att han för den sakens skull betraktades som terrorist.

Jag frapperas av alla som läser kring de nygamla konspirationsteorierna, för flertalet förfasar sig, läser mer och tycker mer. Men ytterst få är aktivister. Jag menar då människor som syns på gator och torg. För en aktiv debatt i medierna, brandtal och väggtidningar. För att skapa förändring krävs att man deltar och börjar med sig själv.

Någonstans tror jag på konspirationerna, mycket pekar på styrmekanismer som det lokala samhället och politiken inte rår på. Ekonomi lever ett eget liv med egna regler som överordnas politiken. Inför valet talades om näringsliv, produktion, arbetslinje mm jag hörde aldrig någon tala om livskvalité, ett samhälle där vi sparar på resurserna för att rådda något åt framtiden. Tvärtom frånhävdar sig politiker ansvaret för det gemensamma, marken, skogen, luften och vattnet och de tvåbenta djuren. Man säljer gärna ut till högs bjudande, utom i vissa fall är profiten är för stor för att just nu överlåtas till andra.

Jag såg att Nestlé, Cocacola och ett företag till i USA tillsammans äger grundvattnet, Grundvatten som tappas upp i en kran för att buteljeras på petflaskor och sedan säljas. 80 miljarder dollar blir  omsätt det till svenska kronor…? Att petflaskorna sedan betraktas som farliga med plast som man inte vet om den skapar utfällningar eller ej…gör ju inte saken bättre. Jag bestämde mig för att aldrig mer köpa kranvatten på flaska och minimera petflaskorna i mitt eget hushåll.

Det märkliga är att mediebilden av samhället ytterst sällan stämmer med hur den egentligen ser ut. Skulle vi bilda oss en uppfattning om samhällsstrukturen med hjälp av enbart medierna, skulle vi få en splittrad och motsägelsefull bild.

Om jag som tidning använder bokstäverna och orden på nätbilagan för att berätta att svenska folket nu återgått till mer traditionellt sex, står det i skarp konstrast till årets nobellpristagare i Kina, Li Xiaobo som i Kina betraktas som kriminell, och ber att hans fru ska få ta emot priset. När skall kravet väckas att kronprinsessan ställer frågan om mänskliga rättigheter i Kina och när skall medierna starta raiset för att frige Li Xiaobo? Det är ett betydligt större problem och allvar än eventuella ändrade sexvanor i ett land, där individualismen håller på att slå sig själv. Jag har inte hört vare sig Reinfeldt eller Bildt att lyckönska Norge till ett vågat och klokt val, jämfört med tidigare år. Allra minst ett lyckönskade till Li och hans familj. Norge vågade ta strid mot Kina, i Sverige bockar och bugar vi. Gör PR och Affärsresor med kronprinsparet som beskyddare. Kampen för Dawit Isaak har pågått i flera år. Klart han är svensk och en symbol för den samlade svenska journalistkåren, som i Dawit kan ge ett sken av frihetskämpar.

Eftersom klockan är sen och det snart väntar en ny dag, skall jag sluta här. Men jag vill bara säga att Glada Hudikteatern är det projekt som just nu visar mest av värme, ambitioner, lärande och kärlek i svensk TV, tack o lov att SVT gjorde detta och inte TV 4 med reklamavbrott när det är som bäst. Tack Glada Hudikgänget för fyra härliga tisdagar. Man blir stolt som hälsing i detta ögonblick.

Det är nog det jag kan sammanfatta som livskvalite.

Ett svar till “Politisk blogg – Revolution bakom skrivbordet

  1. politisk fråga 2010När ska vi makt över vår tid och våra liv. Detta kutande för ingenting börjar bli tungt, många går omkull men de får skylla sig själva tydligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s