Rebellrobban har skapat sprickor i muren- å lilla Sanna

I flera år har jag sponsrat och skrivit om Rebellrobban och hans kamp för sin son. Han har mobbats av socialförvaltningen i Farsta. underkänts som far, nervärderats och klandrats. I dag vann han sin första riktiga seger, Regeringsrätten ringde statsdelsförvaltningens socialkontor i Farsta och krävde att Robban får träffa sin son varje helg.

Hit tills har förvaltningen nekat honom helgmöten, men nu har det rättsliga maskineriet börjat rulla.

Robbans son tvångsomhändertogs av märkliga omständligheter som bla byggde på att Rebellrobban var artist, saknade riktigt jobb. Hans lägenhet var inte bra nog för barn. Ja argumenten emot Robbarn var många.  Inte nog med det, i den senaste sk hemtagningsutredningen beskriver Socialförvaltningen undertecknad som hans fästmö, eftersom jag var med vid ett av de besök han hade med sin son. Hur kan en socialsekreterare skriva dylikt…?????????

Under fyra år har Rebellrobban inte fått träffa sin son utan övervakning. En gång i månaden, tre timmar varav de senaste åren på IKEAS bollekplats i Uppsala. Övervakarens uppgift har varit att registera vad Rebellrobban sa till sin son vid mötena och hur han betedde sig. Med andra ord Rebellrobban behandlades som en vålds- och övergreppsperson trots att det inte finns något i hans register som pekar på detta.

Rebellrobbans problem är att han älskar sin son. Det får man inte göra för socialförvaltningen i Stockholm och kanske heller inte på andra ställen i Sverige.

Efter många turer hittade Robban en advokat som tog hans ärende. Det har tagit tid, men Rebellrobban orkar vänta i förvissning om att det blir bättre.

Och idag fredag 17 december, fick stadsdelskontoret i Farsta, socialförvaltning ett samtal från en instans de knappast kan motsäga. Regeringsrätten.

Rebellrobbans ärende finns i Länsträtten i Stockholm (förvaltningsdomstolen) samt inlämnat som granskningsärende på Socialstyrelsen-

Det märkliga är att media backat och inte sett Robbans kamp, Aftonbladet censurerade ett av mina inlägg för att jag namngav socialsekreterarna, men andra sk etablerade bloggare på AB har fått ta heder och ära av det mesta utan ingrepp-

Hade det inte varit klokare av AB att börja granska historien om Rebellrobban. Ni vet grabben på tunnelbanan vid slussen, som spelar när ni är på väg hem i nattens mörker.Grabben som blev årets Stockholmare, som går på Visfolkhögskolan i Västervik och som sjöng med Sanna Carlstedt på Snövit i kväll fredag den 17.

Robban kommer att få hem sin son. Men hans stora fråga är. Hur skall jag kunna återge honom tillit till mig och samhället efter allt som varit. Jo Robban du klarar det men Samhället kan aldrig återge sonen tillit och tilltro.

Visste ni att Rebellrobban åker hem varje helg för att spela i tunnelbanan. Allt för att klara kostnaden med sin utbildning i Västervik.  Att han för att han hyrt ut sin bostad för att klara uppehället i Västervik, bor i ett källarförråd  när han är hemma.i Stockholm.

Att Rebellrobban inte bara är grabben som gimmar med en öl i handen på puben eller spelkrogen, utan en person som varit uteliggare, hemlös och inte märkligt nog föräldralös fast han har föräldrar.

Men Rebellrobban lever och kämpar. Jag har stått vid hans sida i kampen sedan starten,….jag stannar tills han fått hem sin son. Vi behöver inte fler styvarn.

 

Sanna Carlstedt på Snövit

Ikväll var en härlig och oförglömlig kväll på Snövit med bla Johan Johansson. Sveriges sista progpoet. Sanna Carlstedt avslutade kvällen med ett ös och närhet som bara kan uppnås på Snövit. Trånga lokaler, öga för öga och glas mot glas. Men när Sanna spelade förenades alla i ett samfällt jubel över Sanna Carlstedt som bjöd publiken på favoriter, som ”ett glas vin” och ”svarta tulpaner”, tillhör de absolut favoriterna inte bara hos mig utan även bland publiken.

 Därtill skall sägas att Rolf Alm på dragspel gav ett starkt bidrag, o jag som inte ens gillar dragspel. Rolf Alm tillhör kretsen kring Peps Persson och anses vara en av Sveriges bästa dragspelare.

Förutom Sanna fanns Rebellrobban på scenenen, det är en ny och annorlunda REbellrobban som möter sin publik, Tiden i Västervik har skapat en vissångare av stora mått med stor potential. Ibland fick jag nästan känslan av Cornelis i hans musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s