…du får bröd ovan där, halleluja..socialförsäkringssverige men försäkringsanställda får bonus

En hungrig konstnär en bra konstnär. En mätt konstnär profiterar på samhället. En död konstnär kan bli miljonär. En rik person kan köpa sin försäkring. En LO medlem kan få medlemsförmåner i form av förstärkta försäkringar. Men väldigt många är hänvisade till statens godtycke. Konstnärer och kulturarbetare skall inte ha för mycket betalt, helst jobba gratis. Och arbetslösa skall självklart jobba gratis åt socialtjänsten för att få ut 20 kr i timmen.

Enligt uppgifter från  en sk uppgiftslämnare inom Försäkringskassan får man varje år en bonus som bygger på hur mycket kontoret sparat under året. Med andra ord ju fler avslag dessto större bonus. Skulle önska att någon verkligen kollade försäkringskassans bunussystem.

Sjuka om de så än stupar, skall givetvis jobba liggande, sittande eller varför inte också på operationsbordet. Lokalbedövning gör ju att vi kan använda vissa delar av kroppen och då är de friska och står till arbetsmarknadens förfogande.

OPOSITIONEN slarvade bort möjligheten att ändra socialförsäkringarna. Inte ett ord har nämnts kring detta från socialdemokrater, MP eller V. Det verkar vara en tyst överenskommelse att svenska folket skall glömma deras svek och slarv.

Christina Reyes vägde bara 36 kilo och tvingades ha rollator för att kunna gå. Trots det nekades hon sjukpenning av Försäkringskassan.I september fick hon rätt i domstol, men då hade sjukdomen redan tagit  hennes liv.”

Försäkringskassan tillsatte en specialistgrupp för att utreda hennes ärende. Den bestod av läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, psykolog och socionom. De var eniga i sitt utlåtande att Christina inte var arbetsför.

”Men Försäkringskassans handläggare lyssnade inte. De friskförklarade Christina och stoppade utbetalningarna av sjukpenningen. Men Försäkringskassans handläggare lyssnade inte. De friskförklarade Christina och stoppade utbetalningarna av sjukpenningen.

I september fick hon rätt i domstol, men då hade sjukdomen redan tagit hennes liv.”

En tjänsteman inom FK svarar lite snorkigt att man egentligen ”skiter” i läkarutlåtanden, experter etc och avgör själva hurvida folk kan jobba eller ej. Faktum är ju att tjänstemän på försäkringskassan har sämre utbildning än en jag vet inte vad men de anser sig kompetenta att besluta över liv och död. Något som brukar delegeras till läkare med mer än i snitt sex till sju års utbildning.

Försäkringskassan har inte officiellt bett om ursäkt till Christinas anhöriga, de tiger och försvarar. Skjuter över till regeringen som i sin tur skyller på tjänstemännens okunskap att tolka lagen. Men besluta om mitt liv har de kompetens till.

Försäkringskassan kan tvinga arbetsförmedlingen att arbetsprova en som har benet i graven och även om Arbetsförmedlingen säger vi kan inte skaffa jobb till den här personen, anser sig FK ha större kunskap om det än dem som jobbar med arbetsmarknadsfrågor.

Vi lever inte bara klimatmässigt i ett kallt land, vi lever politiskt i iskallt land. I ett land där var och en är sig själv nog. Dår vi kastar åt en tia till en tiggare för att kunna konsumera samvetslöst. Vi lever i ett land där begreppet fattigdom ökar. Där de som redan ligger straffas dubbelt så hårt. När handikappade vars enda möjlighet är att använda sig av bilen men nekas fritt parkeringstillstånd eller ens att betala för det, säger ansvarig minister att man måste vara restriktiv. Tja kan du inte gå med benen gå på händer, på AF kan man kanske få jobb som clown och FK-kassan kanske säger att vi skall se till det friska.

En annan grupp som hanteras allt hårdare är missbrukare och hemlösa. Där gäller inte längre någon försäkringskassa överhuvudtaget. Missbruk och beroende är av socialstyrelsen klassat som sjukdom. Den som dricker konstant anses ändå kunna utföra ett jobb och nekas ersättning för att det finns chans att de blir nyktra. En dag eller två.  Om du har 50 kr för mycket över på ditt konto anser socialtjänsten att du har för mycket pengar för att få bidrag. Nej jagt skall inte slarva. Gränsen för att få socialbidrag är så snäv att om har en minilön och blir arbetslös anser ändå Socialförvaltningen att du kan spara. Det är sant. Lika sant som att du måste jobba för att få 20 kr/t åtta timmar om dagen från socialtjänsten.

Allvarligt det är bara sjuka, missbrukare, uteliggare, utförsäkrade och allmänt svaga grupper som accepterar de här villkoren. De saknar makt och har inget att sätta emot. De är totalt ofarliga för politikerna vare sig de är rött eller blått. De är totalt ointressanta för politikerna oberoende kulör.  Omröstningen i Riksdagen visar hur lite eller inga intresset är för våra sk svaga grupper.

Oh jag glömde en sak. Ett antal sk fattiga barnfamiljer  i SVerige får fira jul utan pengar. Om det är minsta fel på ansökan eller något som ifrågasätts betalas inget förrän efter julhelgen.

Därmed säger Socialtjänsten: God Jul och ha en mysig julafton.

Försäkringskassan önskar Gott Nytt år och mer besparingar för ev högre bonusar

Riksdagen säger God Jul och Gott Nytt år, inbilla er inte att nästa blir så mycket bättre. Tvärtom kan vi skall det bli än värre.

PS något som förvånar mig och som kanske staten skall vara glad över. Hämndbegäret i utsatta grupper är väldigt lågt. De vare sig använder bomber eller pistol. De bara finns där, bortanför era jalusier och mörka glasögon.

Det var Joe Hill som skrev Du får bröd ovan där…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s