När Jesus/Fredrik återvände och visade mirakel…

Och det hände sig en gång att i det 2000 århundradet återuppstod mannen alla väntat på. Tillsammans med sina lärungar återvände han till den jord han så sorgset övergivet några år tidigare. Inte kunde det väl vara så illa ställt med människorna i paradiset, tänkte Jesus och beslutade att återgå till jordelivet. Allt under att Gud klappade i händerna och uppmuntrade honom.

Jesus tänkte att komma som han en gång såg ut var kanske att skrämma människor, så han funderade länge och väl över hur han skulle lösa det. Då såg han en man vandra på gatorna till en förort i Stockholm. Alla såg så lyckliga ut husen var så fina. Vackra bilar kantade gatorna och barnen skrattade av glädje. Här tänkte Jesus stannar jag och så tog han ett kliv rakt in i mannens hjärta, dock att utan att mannen visste. Jesus kunde ju vara osynlig. På gatan uppfylldes mannen som hette Fredrik av en sällsam värme. Jag är kallad tänkte han och hoppade till av lycka.

Jag skall befria de stackars människorna i mitt land från sjukdomar och bekymmer. Ja alla skall få arbeta och känna glädje över att få dela skatterna från detta arbete. Så mötte Fredrik Anders som just fått en liknande upplevelse. Han hade fått en förnimmelse av att vara en av lärungarna till Jesus och mötet med Fredrik blev saligt. Nu skulle de förändra världen, ja åtminstone Sverige.

Hemma i Norrland gick en annan lycklig person, en kvinna som fått en helig ande av Maria, Jesus moder. Hon var så glad över detta. för nu skulle hon kunna förena sig med sina bröder i STockholm och förändra världen. Samma sak tänkte översteprästen Göran som också fått en uppenbarelse om att just han skulle frälsa människorna från ondska och minst den farliga kulturen och annat som lurade verklighetens folk.

Så förenades även lille John, som även han mottagit kraft från ovan. Nu ville lille John förändra kunskapen, ja inte äta äpplen utan genom att lära alla barn bokstavstrogenhet. Om bara alla barn kan läsa vad som står i skriften och räkna det som står i kalkylboken, tänkte lille John, blir det lyckliga barn och kanske till och med nobellpristagare. Lille John hade länge varit oroad över att allt för många barn tänkte själva och ifrågasatte allt. Även makten. Men nu hade Lille John fått kraft från Gud Fader själv och därmed också ett gudligt mandat att förändra sin del av värld…Sverige.

Så förenades de fyra till ett sällsamt möte där det konstaterades att sjukdomstillståndet var allvarligt i deras rike. Inte kunde människor vara så sjuka när de behövde arbeta. Men eftersom sjukvården inte hann med alla sjuka, Maria Filippa hade sett till att sjukvården blev så dyr att människor undlät att söka upp den och ett förvirrat nät av märkliga reformer gjode att människor inte visste om de var sjuka eller friska.

Den lilla av gud utsända gruppen tänkte och tänkte. Men insåg att man måste genomföra sina tankar. Alltså först måste alla bli friska. Jag vet, ropade Anders, vi sänker ersättningen i sjukförsäkringen. Ja ropade Maud vi sätter en gräns för hur länge de får vara sjuka.

Detta tyckte både Lille John och Fredrik var bra ideer, men översteprästen Göran muttrade något om ett humant samhälle.

Men se Göran fick ge sig, det mest humana tyckte hans övriga vänner är att ingen är sjuk. Följdaktligen avskaffar vi sjukdomarna.

Nu ropade alla i lovord och sjöng en sång till herren för alla dessa goda ideer.

Bara på några dagar hade man avskaffat fiende nummer ett, alla sjukdomar. Eftersom det inte fanns några sjukdomar behövdes inga läkare som uttalade sig till människorna om detta. Fredrik tyckte att nu kunde läkarnas arbete skötas av samma goda människor som skötte försäkringskassorna. Billigare och bättre.

Göran undrade hur människor som skulle dö snart skulle kunna vara med i det friska samhället, men fick genast veta att om ingen vet att de skall dö eller är sjuka, så finns det inte.

Nej, sa Fredrik människor skall arbeta. Med eller utan armar. Och kan de inte göra rätt för sig får de allmosor från oss, bidrag. Det skall självklart inte vara så högt att de klarar sig, men vi får heller inte låta dem svälta. Kan du acceptera det Göran, undrade Fredrik.

Jo det kunde Göran eftersom han garanterades att ingen skulle dö av svält.

Men den lilla klanen utskickad av Gud, fick veta att människorna inte var så glada över deras fina beslut och tankar. Ja en del hasade sig över gatorna, de kunde knappt gå. Och några hade inte råd med hjälpmedel för i det nya Gudsriket skulle ingen utnyttja de fina erbjudanden samhället hade. Rullator och rullstolar kan både säljas och användas fel. Men om människor får betala för dem då vet vi att de behöver dem, sa Jesus Moder Maria Filippa.

Andra i riket kröp till de nya sjukinrättningarna och den lilla plats där man förmedlade arbeten. En del luktade misstänkt, det var människor som allt för mycket drack av den guddomliga drycken, men som inte förstod att man bara skall inta den på helger eller till måltiden. Men också denna lilla grupp luktande besökare behövde något att göra.

Oh, sa de goda människorna som beslutade. Om de får plocka papper några timmar varje dag och lite lön, kan de få ledigt när människor inte kastar så mycket papper. Så kom det sig att rikets gator fylldes av pappersplockande luktande människor sju månader per år. Dessa lyckligt lottade fick sedan fem månaders ledigt för samma ersättning som de arbetat.

När året gick mot sitt slut ville människorna i det lyckliga landet fira sin jul. De ville så gärna träffa sina anhöriga, barn och syskon. De var beredda att resa flera hundra mil för att i några dagar fröjdas med de sina. Men den guddomliga regeringen kunde inte råda över vädrets makter och tyckte att undersåtarna kunde fira sin jul någon annan dag. Ja när det inte var så mycket snö.

Den tidigare så protesterande rörelsen i Riket hade för länge sedan insett det omöjliga att slåss mot dessa guddomliga krafter. Och då ingen av de protesterande led någon större nöd, nästan tvärtom, fann de för gott att låta hälsan tiga still. Visst var det några som bråkade och pratade om ord som tillväxt och andra märkliga uttryck. Men det pratade även den av Gud utsedda gruppen om.

Så kom det sig att Riket Sverige blev världens lyckligaste folk. Där alla- nästan – tjänade samma Gud, Mammon och alla som följde de vise männens råd fick dela gåvorna i form av skatter. Det lyckliga riket köpte sig allt fler bostäder, villor, plattskärmar, bilar och båtar, sommarstugor, resor, skolor ja allt som gör en människa glad och harmonisk.

Den lilla gruppen nästan, försökte göra sin röst hörd i detta lyckobrus, men tystades ner. Demokrati är när en majoritet är nöjd och glad. Och när nu självaste Gud låtit Jesus ta plats i Fredriks hjärta skulle väl ingen klaga.

3 svar till “När Jesus/Fredrik återvände och visade mirakel…

  1. Mettemarionette

    Ha ha vrider mig i skratt.Du är min nya idol.Och nej vi skall icke tystna. Vi har bara börjat höja våra röster.

    • du får så gärna sprida min blogg vidare…fler läsare gör mig gladare och mer inspirerad…tack för era glada tillrop…

  2. Skitbra!!! Stämmer precis! knuffar för detta! delar med fb bl a. Kram tant helene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s