2011 blir RebellRobbans segerår….Gott Slut Gott 2011

En regel är när man arbetar och verkar för sociala lösningar att inte  gå in i enskilda fall, men ibland blir det ofrånkomligt. Som RebellRobban som i flera år kämpat för att få träffa sin sin, få hem honom. Som kämpat mot Sociala myndigheter i förort när dig. Man får ju inte skriva för mycket för då censurerar Aftonbladet. Allvarligt hade media gripit in och skrivit om RebellRobban hade mycket vunnits. Inte minst för hans son. En son som lev i fyra år utan att veta om han får komma hem eller ej. När socialförvaltningen nära dig skar ner Robbans umgängestid med sonen, vägrade socialsekreteraren att skriva ut det skriftligt. ETT lagbrott av en person som borde veta att man har rätt att få alla avslag nerskrivna på papper.

Anledningen är att medborgare skall kunna överklaga felaktiga beslut av myndigheter. Men det gäller inte här.

Men Robban har fått delvis rätt i Länsrätten och Regeringsrätten, det finns skriftligt jag har läst det. Så nu skriver jag Farsta Stadsdelsförvaltnings Socialdistrikt har gjort så många felgrepp att det kan innebära att samtliga kan få lämna sina jobb. Inte brukar jag njuta av arbetslöshet, men nu gör jag det ordentligt.

I min samling har jag en sk hemtagningsutredning gjord av samma personer, som är så fulla av felaktigheter rent faktamässigt inte minst vad gäller undertecknad att bara det skulle räcka till en anmälan.

Socialdistriktet i Farsta har inte arbetat enligt Socialtjänstelagen SOL och LVU som avser arbete för återförening av barn och föräldrar. I det här fallet och vi är många som känner RebellRobban finns inget mer att ta på än att socialsekreterarna inte tycker om RebellRobban. Han har fel jobb, för mycket skägg och passar inte in på mallen som socialdistriktet satt upp som passande förälder.

Man har underlåtit att granska anmälningar mot familjehemmet som Sonen är placerad i och polisen i Täby underlät att ta upp en anmälan om ev sexuella övergrepp. Allt för att socialförvaltningens pskologer tycker det är okej när sk diagnostiserade barn är utåtagerande. De skär säkert av sig snoppen också…Inom Polisen i samma distrikt finns också familjehemsmammans styvpappa. Så nu vet vi att blod är tjockare än vatten också här.

Besluten om utökat umgänge för RebellRobban, umgänge som också skall kunna ske på helgen, har givetvis inte väckt nämnda socialdistrikt. De har inte hört av sig till Robban….RebellRobban nekades att träffa sonen på helgerna för att man inte kunde få någon som övervakade besöken. Det är ju inte RebellRobbans sak att hitta någon utan den förvaltning som bestämt att RebellRobban är så farlig för sin son att han inte får prata med honom utan övervakning.

I Socialförvaltningens inlaga till Förvaltningsdomstolen står att de brukar träffas och gå på museum, det torde vara en ny omskrivning för IKEAs bollhav i Uppsalatrakten.

Jag tror att 2011 blir det år RebellRobban får hem sin son, samt får all den hjälp han är berättigad till med ett barn som har diagnoser. Jag tror att RebellRobban blir en bra pappa, men det är inte samhällets förtjänst utan hans advokat och kanske lite min. För jag är nog den enda skribent som skrivit om RebellRobban.

Jag blir lite förbannad på tidningar och journalister i allmänhet, när Anna Book opererar magen blir det rubriker, men när RebellRobban Slussens egen psykolog, som nu återfinns på vishögskolan i Västervik, kämpar för sin son….tiger man.

För övrigt noterar jag att terroristmisstänkta i Köpenhamn åter räddar Reinfeldt. nu slipper vi titta på våra sociala problem, utan kan liera oss med alla andra om terroristhotet. Grattis djävla terrorister, ni kan hoppa o försvinna…ni förstör all kamp all möjlighet att fokusera på det som är viktigt.

Vidare har två var och en på sitt kända avlidit inom ett dygt, Söre Wibble, fd socialdemokrat  och nu Per Oscarsson som trligen brann inne i sitt hus i Skaratrakten.

Slutligen denna Nyårsafton, skickar en varm tanke till Harry Martinsson och Nässlorna Blommar, den första arbetarbok jag läste, 9 år gammal. Inte visste jag då att han var en av oss…eller en av mig…

Gott Nytt År 2011 blir Styvbarnen och Vanvårdsbarnens år vare sig ni vill det eller ej. Vi finns och vi kommer att finnas och vi skall få vår upprättlse.

3 svar till “2011 blir RebellRobbans segerår….Gott Slut Gott 2011

  1. Heja Anne!Gott nytt år!

  2. Jag kom av en händelse in här.Intressant artikel Du skrivit.Med hopp om Ett Gott Nytt År 2011!

  3. Vad är det jag läser? Att aftonbladet censurerar inlägg???Detta är inte förenligt med tryckfrihetslagstiftningen, dessutom strider det mor Svensk grundlag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s