Politiker och sociala medier…den enkelriktade kommunikationen

Sociala medier är det nya bland politiker. Så snart som varje politiker av rang återfinns på Facebook, vi kan läsa små glättiga rubriker om Maud Olofssons äventyr i landet, just nu jagar hon framtidsjobb i Örebro. Hon kan just nu ses i Morgonsoffan om elpriserna och den 26 letar hon framtidsjobb i Örebro.

Maud Olofsson

Göran Hägglund befinner sig i riksdagsarbetet, låter han berätta. Veronica Palm har också besökt riksdagen och kan det ju fortsätta att se ut, med tillägg om diverse prmöten, allt vittnande om det hårda arbete som pågår för vårt välbefinnande. Kulturborgarrådet i Stockholm bloggar, dock utan att ge synpunkter eller kommentarer som kommer från väljarna. Bloggen har blivit hennes sätt att slippa se och möta väljarna.
För märkligt nog är sociala medier de mest envägsriktade jag sett. Jag trodde i min enfald att politiker vek ut sig för att också respondera med väljarnas och deras frågor. Själv har jag som ordförande i Samhällets Styvbarn, ställt frågan om Barnskyddsutredningen och var partierna finns där, ett svar. Upprättelse och Vanvårdsutredningen, gav inga svar alls.
Det finns faktiskt ett antal frågor som skickats men aldrig besvarats. Om man nu avser att använda sociala medier för att nå folket kan det ju inte bara vara ett PR-trick om demokrati i cybervärlden, i så fall måste det ju finnas lite feedback gentemot kommentarer och tyckare.
Att bara synas på en blogg eller Facebook, kan knappast vara något som lockar mig som väljare. Veronica Palm blir inte mer levandegjord för att hon tvittrar på Facebook, jag vet inte mer nu än i går.
Egentligen skulle det kunna bli en väldigt blomstrande debatt på Facebook om politikerna släppte till. Om de svarade på inlägg och kommenterade varandra. För mig är sociala medier interaktiva så tillvida att alla deltar. Det kan tyvärr gälla också bloggare. Själv försöker jag besvara inläggen även om det inte alltid är så roliga eller positiva reaktioner.
För övrigt läste jag att en sk Solsideort i Stockholm döljer mer än bara glamour,

www.aftonbladet.se

Den minderåriga flickan övertalades till samlag med sin mammas nye man – under sju års tid. Belöningen: bara då fick hon se ”Simpsons” på tv. Mamman deltog själv i sexövergreppen”
I Vanvårdsutredningen vittnar åtskilliga män/då barn hur de utsattes för sexuella övergrepp av sina fostermödrar och åtskilliga flickor/kvinnor om hur de användes av fosterpapporna. Det var inga solsidemänniskor, det var människor som likt rubriken i dagens Aftonblad hade ansvar för de barn. Må vara i de tidigare fallen som placerats hos dem i Samhällets regi, men det gör övergreppen än mer vedervärdiga.
Övergrepp har inget med social klass att göra, det förekommer troligen mer i salongerna än hos de verkligt utsatta skikten, skillnaden ligger väl i att borgligheten tiger och blundar när det sker i deras egna kvarter.  Minns hur Nils Bejerot, en av våra mest framstående kämpar mot narkotikan sa att så länge det inte stänker in de fina rummen, kan underklassen knarka i lugn och ro. Idag knarkas det i salongerna, men kampen mot knarket har inte accelererat utan snararare kommit att handla om vad som är minst farligt alkohol eller knark,
Fastighetsansvarig för utbyggnaden av nya fängelser är mutmisstänkt. Ja där det finns möjlighet skor man sig, också i S-kommunen Göteborg, som jag trots allt verkligen gillar. I Fagersta, fast alla visste, fanns det kommunalråd en gång på tiden som använde pengar från ett folkrörelseföretag för att bygga om sin egen sommarstuga. Anställda markarbetare inom samma folkrörelseföretag skötte både trädgård och vinterväg åt kommunalrådet. Lokaltidningen vågade aldrig rota i detta.
En nu uppseglande kandidat inom S byggde sitt hus på icke planerad mark och lät sedan huset bli lite större för några år sedan också detta på mark som inte var tänkt att bygga på. Då ändrade kommunen i markplanen.
Det är nog så att ju högre upp vi kommer dessto lättare är det att sko sig, men man faller kanske ganska hårt när myglet uppdagas. Domaren som var full när han kom till förhandlingarna i Tingsrätten, blev avstängd, men jag undrar hur många gånger det skett innan utan att någon reagerat.
Slutligen hur är det ställt med kriminalvården. Rolf Swensson, 65, planerade bygget av Sveriges nya fängelser –nu riskerar han själv sex år på kåken. Jag har en god vän som inget hellre vill än att åka in eftersom han är dömd för ett antal brott, dock inte mutbrott eller övergrepp. Varje gång polisen tar honom kastar de ut honom från polisstationen efter att de noterat nya brott. Rolf Swensson kanske skulle ha ägnat sig åt att bygga fängelser istället för mutaffärer, då kanske det hade funnits en plats för min kompis som inget hellre vill än åka in och klara av det utmätta straffet.

2 svar till “Politiker och sociala medier…den enkelriktade kommunikationen

  1. Jag gillar din blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s